Stare de şoc în Marea Britanie. Un atentat terorist s-a produs luni seară pe stadionul Manchester Arena după ce un bărbat a detonat o bombă. Bilanțul victimelor atentatului indică 22 de morți și 59 de răniți, a anunțat marți dimineață șeful poliției din Manchester, Ian Hopkins, într-o conferință de presă, transmite BBC News.

Şeful poliției din Manchester, Ian Hopkins a anunţat că autoritățile tratează explozia produsă în sala de concerte Manchester Arena drept incident terorist.

Poliția crede că atacul a fost comis de o singur atentator, care a detonat un dispozitiv exploziv și a fost ucis în deflagrație.

Forțele de ordine au izolat zona și au întrerupt traficul feroviar spre gara Victoria din Manchester, aflată în apropiere.

Manchester Arena, cu 21.000 de locuri, este cea mai mare sală de concerte din Europa. BBC transmite că printre spectatori se aflau mulți copii. Un purtător de cuvânt al Arianei Grande a declarat că aceasta nu a pățit nimic.

Martorii au afirmat inițial că au auzit o bubuitură puternică, iar în rețelele sociale de pe internet au fost postate imagini cu spectatori fugind de la concert.

ISIS a revendicat atentatul terorist de la Manchester Arena.