Un atac armat a avut loc duminică într-o biserică baptisă din oraşul Shutterland Sprigns, Statul Texas. FBI a intervenit de urgenţă la locul atacului.

Cel puțin 27 de oameni și-au pierdut viața, iar alți 24 au fost răniți, indică bilanțul provizoriu al focurilor de armă trase duminică într-o biserică baptistă din Texas de o persoană neidentificată.

Incidentul a avut loc într-o biserică situată în Sutherland Springs, la 45 km sud-est de San Antonio (Texas), iar, după eveniment, la fața locul se înregistrează o puternică prezență a poliției.

Purtătorul de cuvânt al biroului Sheriff din districtul Guadalupe, Robert Murphy, citat de CNN, a declarat că autorul atacului a fost ucis după o urmărire spre nord, în vecinătatea districtului Guadalupe. Nu este clar dacă bărbatul a fost ucis de poliție sau și-a luat propria viața.

Martorul, un casier de la o benzinărie de-a lungul străzii unde se afla biserica, a spus că a auzit că aproximativ 20 de focuri de armă.

Deocamdată nu se știe exact numărul răniților, dar martorii susțin că la fața locului sunt foarte multe ambulanțe și mașini de poliție.

Medicii de la Connally Memorial Medical Center au confirmat primirea mai multor victime cu răni produse prin împușcare.

Un polițist a declarat, pentru Fox News, că acum nu mai există o „amenințare activă” în biserică, acolo unde, la ora incidentului, era oficiată o slujbă religioasă.