Stare de şoc în SUA după atacul armat produs azinoapte în Las Vegas. Cel puţin 50 de persoane au fost ucise iar altele 200 au fost grav rănite. Incidentul a avut loc la Festivalul de muzică country Route91Harvest. 

Las Vegas, oraşul luminilor, a fost însângerat duminică noapte de un bărbat înarmat cu o mitralieră. Atacul armat a avut loc la un festival de muzică country în aer liber, informează luni Reuters.

Poliția l-a identificat pe atacator drept Stephen Paddock, un bărbat alb în vârstă de 64 de ani, anunță DPA.

Cel puțin 50 persoane au fost ucise și peste 200 rănite în atacul armat care a avut loc duminică noaptea la Las Vegas.

Atacatorul se afla la etajul al 32-lea al hotelului-cazinou Mandalay Bay, în apropierea căruia se desfășura concertul.

„Polițiștii s-au deplasat la fața locului și l-au împușcat pe suspect. Acesta a murit”, a declarat presei șeriful orașului Las Vegas, Joe Lombardo.

Atacatorul a fost identificat, este vorba de un locuitor al orașului, a adăugat șeriful, fără a-i dezvălui identitatea.

„Până în acest moment, avem cunoștință de cel puțin 20 de morți și de peste 100 de răniți”, a precizat el.

Circumstanțele în care s-a produs atacul rămân neclare, iar motivația suspectului este necunoscută deocamdată. Poliția a menționat că este în căutarea partenerei de viață a atacatorului, o tânără pe nume Marilou Danley.

Conform primelor mărturii și indicii, focurile de armă au avut ca țintă persoanele care asistau la un concert al cântărețului Jason Aldean.

Într-un mesaj pe Instagram, muzicianul a precizat că el și trupa sa sunt în siguranță. „Seara a fost mai mult decât groaznică”, a spus el, menționând că ‘gândurile și rugăciunile’ sale merg către toți cei care se aflau duminică noapte la concert.

În imagini provenite de la Mandalay Bay se vede și se aude cum mulțimea de la concert este perturbată de zgomote ce păreau a proveni de la rafalele unei arme automate.

Poliția a mai precizat că suspectul din acest atac care a avut loc pe principala arteră din Las Vegas, în timpul unui concert de muzică country care se desfășura în aer liber în zonă, a fost împușcat.

atac armat sua