Turcia începe anul 2017 cu un atentat terorist soldat cu cel puțin 35 de morți și 40 de răniți. Doi atacatori au pătruns în clubul Reina din Istanbul și au început să tragă la întâmplare.

UPDATE: Autoritățile turce au anunțat că bilanțul tragediei a urcat la 39 de morți și 69 de răniți grav. 16 persoane decedate sunt străini. Autorul atacului armat nu a fost prins de poliție.

Guvernatorul orașului, Vasip Sahin a declarat că doi atacatori au deschis focul într-un club de noapte din Istanbul. Unul dintre atacatori era deghizat în Moș Crăciun.

Potrivit canalului NTV, citat de AFP, mai multe persoane s-au aruncat în Bosfor pentru a scăpa de gloanțele trase de un agresor deghizat în Moș Crăciun.

Martorii au povestit că au auzit atacatorii strigând ceva în arabă, potrivit agenției de presă Dogan, care precizează că între 700 și 800 de persoane erau în clubul de noapte la momentul atacului.

Atacul asupra emblematicului club de noapte Reina, din partea europeană a Istanbului, a survenit pe fondul mai multor atentate care au zguduit Turcia.

Clubul vizat este situat la câteva sute de metri de locul unde avea loc sărbătorirea oficială a Anului Nou, pe malul Bosforului.

Atacatorul a împușcat un ofițer de poliție și un civil înainte de a intra în clubul din cartierul Ortakoy din Istanbul și a deschide focul în clădire, a spus Sahin, referindu-se la atacul armat ca fiind unul terorist, relevă Reuters.

Potrivit Reuters, care citează CNN Turk, unul dintre atacatori ar fi încă în clubul de noapte și forțele speciale ale poliției se pregăteau să intre în clădire.