Luminița Anghel, artista care în 2005 a reușit cea mai bună performanță a României la Eurovision, locul trei în finala internațională, revine la Selecția Națională la doi ani de când juratul Năftănăilă i-a dat nota ZERO.

Luminița Anghel revine la Selecția Națională Eurovision în speranța că va reprezenta pentru a doua oară România în finala internațională ce se va desfășura în luna mai la Viena.

TVR a confirmat că pe lista vedetelor care s-au înscris la Eurovision România se află și Luminița Anghel, Voltaj, Nicola, Ovidiu Lipan Ţăndărică, Ozana Barabancea, Trooper și Amna feat. Glance.

După episodul 2013 când a fost ”faultată” de juratul Năftănăilă întrucât compozitorul piesei era spaniol, Luminița Anghel a ales să cânte în 2015 piesa unui român. Andrei Tudor este compozitorul piesei Luminiței Anghel, interpretată solo de artistă, în limba engleză.

În 2013, finala Națională Eurovision România 2013 a fost umbrită de jurizarea aberantă a lui Ștefan Naftanailă, care a șocat pe toată lumea.

Înainte de a-și anunța punctele, Naftanailă a spus că a acordat notele ținând cont de calitatea piesei, de interpretarea artistului dar și de capacitatea acestuia de a face față unui show internațional în fața a 40.000 de spectatori.

După care a început să spună cui dă puncte. Stupoare, Luminița Anghel a primit Zero puncte.

Din cauza voturilor acestui jurat, Luminița Anghel a pierdut finala națională în favoarea lui Cezar Ouatu, care va reprezenta România la Malmo în Suedia.

După stabilirea clasamentului final și implicit a câștigătorului, Luminița Anghel a declarat în exclusivitate pentru exclusivNEWS.ro că a pierdut pe mâna lui Naftanailă și i-a transmis să-i fie rușine pentru ceea ce a făcut.

”M-am așteptat să poată câștiga și Cezar. Bătălia era între mine și el, fără lipsă de modestie. Însă mi se pare aberant ca un jurat ca domnul Naftanailă să considere că eu sunt un artist de nota zero, având în vedere că eu în 2005 am venit pe locul trei la Kiev împreună cu Sistem. Să nu ai respect pentru munca omului pentru un artist de live și să-l notezi cu nimic. Probabil că își dorea să plece Cezar, și era singurul mod să scape de mine. Eu am cântat pentru zeci de mii de oameni”, a spus Luminița Anghel pentru exclusivNEWS.ro, uluită de jurizarea de la Eurovision.

Luminița Anghel a ținut să precizeze că: am pierdut pe mâna pe unui jurat care și-a dorit foarte mult să scape de mine din concurs ca să poată câștiga Cezar.

Întrebată ce-i transmite lui Naftanailă, Luminița Anghel a spus: Cei-i transmit? Îi spun că s-ar putea să-i fie rușine, pentru nota nesimțită pe care mi-a dat-o. Putea să îmi dea trei, doi, să mă claseze pe patru, dar zero!!! Departe de mine de a fi un artist de valoare a asta.

Luminița Anghel a mai precizat că prin ceea ce a spus la început înainte de a acorda notele, Naftanailă: „a vrut să fure atenția de la ceea ce a făcut”, precizând că deși nu a avut niciodată nimic de împărțit ceva cu el și că se salutau pe la festivaluri, înțelege că în finala Eurovision a avut ceva cu ea.

TVR a anunțat luni că în doar două săptămâni, aproximativ 100 de piese au fost înregistrate la TVR, pentru Selecția Națională Eurovision 2015, a cărei finală va avea loc pe 8 martie la Sala Polivalentă din Craiova.

Pe 12 februarie, în cadrul unei conferințe de presă, TVR va anunța numele celor 12 piese care vor merge în finala din 8 martie de la Craiova.