Locul 15 ocupat de România în finala Eurovision 2015, cu piesa ”De la capăt”, interpretată de Voltaj dă naștere la următoarea întrebare: dacă Luminița Anghel mergea la Viena, ar fi obținut un loc mai bun cu piesa A Milion Stars?!

România ar fi obținut un loc mai bun în finala Eurovision 2015 dacă la Viena mergea Luminița Anghel cu piesa ”A Milion Stars”.

Însă manevrele din finala Selecției Naționale Eurovision 2015 desfășurată la Craiova a făcut ca la Viena să meargă trupa Voltaj cu piesa ”De la capăt”.

Luminița Anghel s-a clasat în finala națională abia pe locul trei, la egalitate de puncte cu Ovidiu Anton, 39 de puncte.

Acum după locul 15 obținut de Voltaj în finala Eurovision 2015 cu piesa ”De la capăt”, cu care a adunat doar 35 de puncte, mulți români sunt de părere că Luminița Anghel ar fi reușit un loc mai bun.

Piesa mai ofertantă pentru a fi însoțită de un show grandios, vocea și linia melodică, cât și experiența locului trei obținut în 2005 cu trupa Sistem, o ajutau pe Luminița Anghel să intre lejer în top zece Eurovision 2015.

În finala de la Viena, România a primit 4 puncte de la Portugalia, 12 puncte de la Moldova, 2 de la Danemarca, 5 de la Belgia, 5 de la Spania, un punct de la Ungaria, 5 de la Israel și un punct de la Cipru.

În mod surprinzător, Italia nu ne-a acordat niciun punct, deși în această țară se află o comunitate foarte mare de români.

România a dat un punct la Israel, 2 puncte Australiei, 3 puncte pentru Azerbaidjan, 4 puncte pentru Ungaria, 5 puncte au fost acordate Letoniei, 6 Norvegiei, 7 puncte Belgiei, 8 puncte Suediei, 10 puncte Rusiei și 12 puncte pentru Italia.