Lucian Bute a încasat o înfrângere usturătoare vineri seară în Canada. Românul a fost surprins de Alvarez cu o lovitură de dreapta la figură, iar apoi sud-americanul a expediat și al doilea pumn, tot cu dreapta, trimițându-l la podea pe fostul campion mondial IBF la categoria supermijlocie, iar Bute nu a mai reușit să se ridice.

Lucian Bute e tot mai aproape de retragere. Înfrângerea de vineri seară îl determină pe român să-și pună mânușile de box, în cui.

Până în runda a cincea, meciul fusese echilibrat, Bute având un plus de inițiativă. În runda a doua, ambii boxeri s-au ales cu tăieturi, Bute la nas, iar Alvarez la frunte.

După meci, Bute a postat pe pagina sa de facebook, un mesaj prin care și-a recunoscut înfrângerea și l-a felicitat pe învingător: Nu a fost sa fie…am pierdut KO in a 5a repriza….ma simteam in meci dar am fost surprins cu o lovitura buna de la adversar….il felicit ..Viata continua! Va multumesc ca m-ati incurajat mereu! #HaiRomania

Alvarez, care a câștigat al 22-lea meci al său din tot atâtea disputate în cariera profesionistă (11 KO), va lupta acum pentru titlul mondial WBC la categoria semigrea cu canadianul Adonis Stevenson, deținătorul centurii.

Lucian Bute, care va împlini 37 de ani pe 28 februarie, ar putea boxa din nou cu canadianul de origine haitiană Jean Pascal, dacă nu se va retrage din activitate.

Bute a suferit a patra sa înfrângere din cariera profesionistă (2 KO), care mai cuprinde 32 de victorii (25 KO) și un meci egal. Bute nu are nicio victorie în ultimele sale trei meciuri, pierzând două (cu James DeGale) și terminând altul al egalitate (cu Badou Jack).