Lance Armstrong, eliminat definitiv din ciclism, după ce a fost prins dopat, este acum obligat de o instanță americană, să plătească drept despăgubire către un sponsor, fabuloasa sumă de 10 milioane de dolari.

Curtea de Arbitraj din Texas îl obligă pe Lance Armstrong să plătească 10 milioane de dolari despăgubire firmei SCA Promotions. Companie care în 2004 i-a dat un bonus pentru performanţa de a fi depăşit bariera de 5 Tururi ale Franţei cîştigate.

În vârstă de 43 de ani, a primit din partea firmei texane un bonus de 4,5 milioane de dolari pentru victoriile sale în “Marea Buclă” între 2001 și 2003, în timp ce concura pentru echipa US Postal.

În schimb, SCA a refuzat să-i plătească cele 5 milioane de dolari reprezentând prime promise pentru victoria din 2004. În 2006, fostul ciclist a câștigat un proces și a obținut din partea firmei americane 7,5 milioane dolari drept compensație, după ce a declarat sub jurământ că nu s-a dopat niciodată.

Decizia vine la trei ani de când Lance Armstrong a fost radiat pe viață din ciclism pentru dopaj începând din anul 2012 și privat de toate cele șapte victorii în Turul Franței.

În 2013, Armstrong a recunoscut în fața instanței că s-a dopat, ceea ce a determinat SCA Promotions să reclame daune în valoare totală de 12 milioane dolari.

Lance Armstrong a câștigat de șapte ori la rând Turul Franței, între anii 1999 și 2005, titluri care i-au fost retrase în 2012 pentru că a fost găsit vinovat de dopaj.