Ala bala portocala. Uite salarizarea, nu e salarizarea. Pentru că nu s-a înțeles la bani cu sindicatele, Guvernul Grindeanu vrea să renunțe la legea salarizării unitare.

Guvernul vrea să renunțe la cel mai important proiect de lege, cel al legii salarizării, transmite Antena 3.

Motivul? Nu există până în momentul de față o înțelegere între Guvern, sindicate și patronate.

Guvernul încearcă acum să aplice un plan B, și anume ca acest proiect al legii salarizării să fie inițiat direct în Parlament și dezbătut de asemenea de aleși.

În urmă cu două zile, Primul Ministru Sorin Grindeanu declara la România TV că legea salarizării unitare e aproape gata.

”Legea salarizării unitare e o lege extrem de importantă, o lege care face dreptate în acest domeniu, o lege care trebuie să fie discutată foarte mult şi dezbătută foarte mult. De aceea nu am pus niciun fel de presiune nici eu, nici altcineva pe cei care au lucrat la proiectul Legii salarizării unitare. Au fost discuţii cu sindicate, confederaţii sindicale, cu toţi partenerii sociali. (…) Cei de la Ministerul Muncii sunt aproape de linia de final pentru a prezenta public acest proiect al legii’, a declarat Grindeanu, la România TV.

Însă nu este exclus ca acest pin pong cu legea salarizării să fie doar un tertip al Guvernului pentru a trage de timp astfel încât să plaseze responsabilitatea la Parlament, acolo unde legea să fie îngropată și ea să nu intre în vigoare în 2017 din cauza lipsei fondurilor bugetare.