Maria Sharapova primește o lovitură neașteptată din Franța. Are șanse aproape nule să primească un wild card la Roland Garros. Președintele Federației Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli, a afirmat că oficialii de la Roland Garros nu pot invita la turneu o persoană care a consumat substanțe interzise, având în vedere investițiile făcute pentru lupta antidoping.

Potrivit Gsp.ro, Giudicelli susține că o decizie în privința unui eventual wildcard pentru Maria Șarapova la Roland Garros va fi luată în data de 15 mai.

„Organizăm un turneu de Grand Slam, nu un casting. Investim 1,5 milioane de euro în lupta antidoping şi nu putem invita o jucătoare sancţionată pentru consum de substanţe interzise.Nu putem, pe de o parte, să mărim fondurile pentru lupta antidoping şi, pe de altă parte, să o invităm pe ea. Integritatea este punctul nostru forte. Preferăm ca ea să revină complet reabilitată„, a spus oficialul francez pentru L’Equipe.

Cea mai bine plătită jucătoare din lume, a fost depistată dopată la un cotnrol doping realizat la Australian Open 2016. Rusoaica primise o suspendare de doi ani de zile și trebuia să revină în circuit abia pe 26 ianuarie 2018. Însă Sharapova a făcut contestație la Tribunalul Sportiv și i-a fost redusă perioada de suspendare, astfel că aceasta revine în tenis în această lună.

Primul turneu la care va participa va fi la Stuttgart. Sharapova  a primit deja wildcard-uri pentru turneele WTA de la Madrid și Roma. Grand Slam-ul francez va avea loc în parioada 22 mai – 11 iunie.

Meldoniul este un remediu cardioprotector, normalizează metabolismul miocardului. Substanța creşte capacitatea de muncă, reduce simptomele suprasolicitării fizice şi intelectuale, activează imunitatea tisulară.

Maria Șarapova are cinci titluri de Mare Şlem în palmares: Australian Open – 2008, Roland Garros – 2012 şi 2014, Wimbledon – 2004 şi US Open – 2006.