Președintele PSD, Liviu Dragnea a primit joi, o lovitură devastatoare din partea Curții Constituționale. Nu va putea deveni în această viață, Prim Ministrul României.

Adio prim ministru al României, adio ministru în Guvern pentru Liviu Dragnea. Curtea Constituțională a României a respins joi ca inadmisibilă sesizarea Avocatului Poporului referitoare la articolul care interzice persoanelor condamnate să fie membri ai Guvernului, au declarat pentru AGERPRES surse judiciare.

Decizia CCR vine după ce judecătorii au amânat de patru ori o decizie în această cauză, iar preşedintele CCR Valer Dorneanu a declarat că este nevoie de mai mult studiu, invocând nevoia de aprofundare a cauzei. Acesta a spus că este cea mai grea soluţie pe care am avut-o de dat până acum, pentru că problemele sunt mai ales de apreciere politică.

Sesizarea la CCR a fost făcută de Avocatul Poporului Victor Ciorbea, privind constituţionalitatea legii de funcţionare a Guvernului, care în acest moment îi interzice unui condamnat penal să facă parte din Executiv.

Urmare a acestei decizii, Sorin Grindeanu rămâne prim ministru fără a mai simți amenințarea schimbării din funcție pentru a-i face loc lui Liviu Dragnea.