Sâmbătă, de la ora 15:00, “ROventura” ne invită într-o nouă călătorie fabuloasă pe meleagurile României, o îmbinare perfectă între locuri de basm și oameni de poveste la Sălaj. 

Nu departe de Șimleu Silvaniei, la Bădăcin, George Mihai și Andreea Străvoiu vor primi, și ne vor împărtăși, o veritabilă lecție de devotament și dragoste de țară.

Prima oprire, o vom face la Casa Memoriala Iuliu Maniu, care impresionează și oferă bucurie oricărui călător care ajunge să treacă pragul casei marelui om politic și patriot român, locul în care Maniu s-a retras aici, în anul 1933, fermecat de aerul familiar de la Bădăcin.

O mobilizare extraordinară a avut loc pentru a readuce la forma inițială această casă, declarată monument istoric, după Revoluția din 1989. Niciun efort n-a fost în zadar însă, mai ales că povestea celor ce au trecut pe-aici merită ținută în viață, iar când îl asculți pe părintele Cristian Borz, salvator și astăzi povestitor nepereche în conacul Maniu de la Bădăcin, nu ai cum să nu rămâi profund impresionat.

Cu fiecare pas prin încăperile casei Maniu vom descoperi tot ce a trait aici marele om politic, până în 1947, când a fost forțat s-o părăsească, din păcate, pentru totdeauna.

După această incursiune istorică unică, roventurienii se îndreaptă spre dealurile Silvaniei, acolo unde vom descoperi alte comori ale locului. Aici îi vom cunoaște, prin intermediul “ROventura”, pe vinificatorii locali, cei care pun la bătaie aproximativ o sută de mii de litri din nectarul viilor lor, în fiecare an.

Podgorii cu tradiție din vremea dacilor și hrube săpate în pământ și zidite cu piatră fac parte astăzi din oferta turistică din Șimleu Silvaniei. Aici ia naștere spumantul românesc, făcut pe Măgura Șimleului, în galeriile kilometrice, aflate la mai bine de 60 de metri adâncime, în pământ.

Îndrăgostiți de plaiurile Sălajului, George și Andreea își continuă călătoria și poposesc  în mijlocul unui sat transilvănean autentic, cu câmpuri <îmbrăcate în lavandă> și case de poveste.