Președintele PSD, Liviu Dragnea a anunțat marți, în cadrul unei conferințe de presă că Președintele României, Klaus Iohannis vrea să declanșeze o criză politică în România și că PSD și ALDE se pregătesc să declanșeze procedura de suspendare a lui Iohannis din funcția de Președinte al României.

La patru ore de când Klaus Iohannis a anunțat că refuză să o numească pe Sevil Shhaideh în funcția de Prim Ministru al României, Liviu Dragnea face primele declarații publice și îl amenință pe Iohannis cu suspendarea din funcție.

Înainte să înceapă declarația de presă, Dragnea a spus glumind către ziariști dacă citez ”Ați sunat la Cotroceni să se uite și ei”, anunțând că va face declarații dure la adresa Președintelui.

”Ca și dumneavoastră ca și toată țara am urmărit și noi cu stupefacție anunțul președintelui Klaus Iohannis, defapt răspunsul la propunerea privind desemnarea unui prim ministru. Împreună cu colegii mei am analizat și am încercat să găsim care ar fi resorturile și criteriile sau motivele constituționale care ar fi putut sa în spatele acestei decizii. Nu am reușit să găsim niciun motiv constituțional nici alt motiv care să țină de alte elemente, riscuri eventual, și părerea noastră că este că acest om vrea să declanșeze o criză politică în România”, a spus Liviu Dragnea.

Președintele PSD a precizat faptul că joi, după consultările de la Cotroceni, Iohannis a sunat-o pe Sevil și i-a spus că o va desemna și că a invitat-o după Crăciun să se vadă pentru a discuta despre programul de guvernare și echipa de miniștri.

Dragnea a spus că împreună cu colegii vor analiza posibilitatea ca mâine să declanșeze procedura de suspendare a lui Klaus Iohannis din funcția de Președinte al României.

„M-am consultat cu colegii, mâine — cel mai târziu poimâine, o să trebuiască să luăm o decizie și, parafrazându-l pe cel care a vorbit la ora 12,00, vreau să cumpănesc foarte bine, dar nu între un interes personal sau de grup, ci între ceea ce este bine sau rău pentru România. Nu are rost să ne ascundem după degete. Am primit o avalanșă de mesaje de la oameni care cer cu fermitate suspendarea președintelui. Nu este o decizie ușoară. Dacă, în urma acestei analize, vom ajunge la concluzia că pentru țară e bine să îl suspendăm pe președinte, nu o să am nicio ezitare”, a afirmat Liviu Dragnea, într-o conferință de presă la Palatul Parlamentului.

Răspunzând la o întrebare a unui jurnalist, Dragnea a precizat că: Președintele vrea suspendare sperând că se poate reinventa.

Dragnea s spus că nu are nicio garanție a faptului că dacă vor merge cu o altă propunere de prim ministru, Iohannis nu o va refuza.