Raportul lui Tudorel bagă zâzanie între Liviu Dragnea și primul ministrul Sorin Grindeanu.  Șeful PSD s-a declarat dezamăgit de raportul întocmit de Ministrul Justiției și a anunțat publică cel nu poate susține un astfel de raport întrucât nu este argumentat.

Tudorel Toader a reușit să-l dezamăgească pe Liviu Dragnea. Șeful PSD a declarat joi, că nu poate susține un astfel de raport care este lipsit de argumentație.

Întrebat de jurnaliști dacă este mulțumit de raportul prezentat de Ministerul Justiției în ceea ce privește evaluarea activității Ministerului Public și a DNA, Liviu Dragnea a răspuns: Nu. Eu am spus, de multe ori, în toate aparițiile mele publice, că voi susține decizia ministrului într-un fel sau altul dacă va fi argumentată. Din păcate, nu am ce să susțin, pentru că ori mă așteptam la o argumentație în care să ne spună tuturor de ce trebuie să fie menținuți în funcție șefii Parchetelor, ceea ce era o opțiune și un rezultat al evaluării, ori argumentație pentru a cere revocarea lor. În schimb, am văzut o argumentație pentru a fi revocați cu o concluzie pentru a fi menținuți. Din păcate, nu am ce să susțin și trebuie să recunosc că am o oarecare dezamăgire.

Întrebat dacă se pune problema schimbării lui Tudorel Toader de la Ministerul Justiției, Liviu Dragnea a răspuns că nu, adăugând că obiectivele importante ale ministrului trebuie să fie legile justiției.

„Din punctul meu de vedere, nu. Este o decizie a prim-ministrului, o să vedem în continuare (…) pentru că până la urmă cel mai important lucru sau cele mai importante obiective pe care trebuie să le aibă Ministerul Justiției le reprezintă legile din justiție. Așteptăm să vedem cu ce propuneri vine, pentru că, de fapt, dincolo de persoane, dincolo de supărări sau ne-supărări, foarte important este să vedem dacă și cum trebuie modificată legislația din justiție în așa fel încât în perioada următoare să fie din ce în ce mai puține discuții foarte tensionate, așa cum au fost în ultima perioadă, în ultimii ani, în ultimul an, în ultimele luni, și așteptăm să vedem cu ce pachet de legi vine„, a spus Liviu Dragnea.

Premierul Grindeanu a reacţionat la scurt timp, susţinând pe deplin poziţia ministrului Toader

„Am acordat și acord ministrului Justiției credit total. Faptul că dânsul a prezentat, ieri, o evaluare, pe care dânsul și Ministerul Justiției au făcut-o, e un lucru care se înscrie în prerogativele pe care ministrul Justiției le are din acest punct de vedere. Am urmărit foarte atent, am avut o discuție înainte de prezentarea publică cu domnul ministru. Am înțeles foarte bine argumentele pe care dânsul le-a prezentat, sunt de acord cu ele. Ca și concluzie, aș putea spune: ca lupta anticorupție să fie cu adevărat puternică în România toate mecanismele trebuie să funcționeze foarte bine, dar mecanismele nu stau și nu sunt legate de persoane. DNA nu e reprezentată de domnul Negulescu sau de doamna Kovesi, ca să trec de la o extremă la alta, ci este o instituție care trebuie să funcționeze dincolo de anumite persoane fizice”, a afirmat Sorin Grindeanu, care participă la o întâlnire de lucru organizată de Institutul Aspen.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că nu este oportună, în acest moment, declanșarea procedurii de revocare a procurorului general și a procurorului șef al DNA.