Liviu Dragnea a fost eliberat din închisoare

Tribunalul Giurgiu a decis joi, eliberarea din închisoare a fostului lider PSD, Liviu Dragnea. Fostul Preşedinte al Camerei Deputaţilor a fost eliberat condiţionat după doi ani de stat în spatele graţiilor.

Liviu Dragnea urmează să fie pus în libertate de către Penitenciarul Rahova, în decurs de câteva ore, imediat ce Tribunalul Giurgiu va trimite decizia către penitenciar.

Cererea de eliberare condiţionată pentru sentinţa de 3 ani şi 6 luni închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman, s-a judecat la Tribunalul Giurgiu după ce Dragnea a solicitat strămutarea dosarului de la Tribunalul București. Curtea de Apel București a admis cererea şi astfel cererea a ajuns pe masa judecătorilor din Girugiu care au şi admis-o la primul termen de judecată.

Decizia este definitivă întrucât vine după ce Dragnea a făcut apel la decizia Judecătoriei Sector 5 care pe 27 aprilie 2021 îi refuzase eliberarea condiţionată. O lună mai târziu, Tribunalul Bucureşti a refuzat să îl pună în libertate.

Însă, deşi decizia Tribunalului Bucureşti era una definitivă, Curtea de Apel Bucureşti a desfiinţat-o, iar procesul a fost mutat la Giurgiu.

La Tribunalul Giurgiu dosarul a fost repartizat judecătoarei Ana Lazăr, însă aceasta a făcut cerere de abţinere, fiind înlocuită cu un alt magistrat.

Liviu Dragnea a fost încarcerat din 27 mai 2019, când a fost condamnat definitiv de Instanţa supremă la 3 ani şi 6 luni de închisoare.