Livia Stanciu, actualmente judecător la Curtea Constituţională, este acuzată că pe vremea când era Preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi justiţie, cerea judecătorilor să condamne la ordin diferiţi oameni politici. Dezvăluirile au fost făcute de Gigi Becali la Antena 3, care a relatat o mărturisire a verişoarei sale, Sofica Dumitraşcu, fost judecător la Înalta Curte, decedată între timp.

La Înalta Curte, justiţia se înfăptuia după bunul plac al Liviei Stanciu, nimeni alta decât Preşedinta Înaltei Curţi, cea care l-a scăpat pe Iohannis de condamnare şi l-a ajutat să devină Preşedintele României.

Mihai Gâdea a difuzat, la Sinteza zilei, un fragment dintr-o declarație făcută de Bogdan Popovici, condamnat împreună cu soția sa în dosarul Trofeul Calității, declarație care confirmă spusele lui Gigi Becali cu privire la influența Liviei Stanciu în deciziile de condamnare din dosare importante.

Mie mi-a zis Becali, de față cu 50 de oameni și cu arhiepiscopul Bucureștiului și patru preoți, în 2013, a urlat în biserică că i-a spus verișoara-sa că două zile s-a chinuit Livia Stanciu să ne schimbe condamnarea și că eu și nevastă-mea suntem nevinovați. Acest lucru l-a spus în gura mare. (…) M-a văzut prima dată în viața lui. Nu l-am văzut niciodată până atunci și nici nu l-am mai văzut de atunci”, a spus Bogdan Popovici.

Gigi Becali a făcut dezvăluiri incredibile despre Livia Stanciu, la 100 de minute, de la Antena 3, unde a comentat dezvăluirile fostului liberal, Relu Fenechiu, care abia a fost eliberat din închisoare.

Becali a afirmat că verișoara lui, judecătoarea Sofica Dumitrașcu, a regretat enorm multe dintre sentințele date în dosarele pe care le-a judecat, influențată fiind de fosta șefă a ÎCCJ Livia Stanciu.

Becali a povestit că a aflat de la aceasta, înainte să moară, că regreta faptul că a contribuit la distrugerea unor vieți nevinovate, prin deciziile de condamnare pe care le-a dat, la presiunea Liviei Stanciu, fosta șefa ÎCCJ.

Cu privire la dosarul lui Fenechiu, Becali a declarat că știe de la verișoara sa că mai multe persoane nevinovate au fost condamnate pe nedrept.

”Nu mi-a spus însă nimic despre el, despre Relu Fenechiu. Mi-a spus că sunt persoane în dosar care nu au nicio treabă și au luat condamnare”, a spus Becali.

Dezvăluirile vin după ce fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, eliberat condiţionat, după ce a executat trei ani şi jumătate de închisoare din pedeapsa de cinci ani şi jumătate, a declarat, luni, la ieşirea din Penitenciarul Vaslui, că judecătoarea care l-a condamnat a venit la el în detenţie şi i-a cerut iertare, susţinând că acest lucru poate fi verificat.

”Doamna judecător Sofica Dumitraşcu mi-a făcut o surpriză incredibilă, venind la mine în detenţie, la Jilava, şi cerându-mi iertare. Este verificabil acest lucru, documentele sunt publice cu siguranţă. Mi-a spus exact aşa: Relu, te rog, iartă-mă, nu am avut ce face, doamna Stanciu ne-a spus că trebuie să fie o decizie luată în unanimitate. Mi-a spus, tot atunci, că a rugat-o pe doamna Stanciu să-i lase în pace măcar pe oamenii nevinovaţi, care sunt condamnaţi alături de mine şi a spus că nu se poate, că aşa trebuie să se întâmple. Dacă trăia, mi-a promis că, cu toate riscurile pe care le are şi le va asuma şi va declara aceste lucruri. Dumnezeu a luat-o dintre noi, dar sunt convins că adevărul va ieşi la iveală, la un moment dat”, a spus Fenechiu.

Dacă dezvăluirile lui Becali despre ceea ce făcea Livia Stanciu, se adeveresc, sistemul de justiţie din România este aruncat în aer.