De la golful Musura, la granita cu Ucraina, pana la Doua Mai si Vama Veche, la granita cu Bulgaria, se intinde litoralul romanesc, de-a lungul lui gasindu-se orase, comune, sate, dar si statiuni balneoclimaterice de vara.

Statiunile pe care le gasim sunt: Doi Mai, Cap Aurora, Constanta, Costinesti, Eforie Nord, Eforie Sud, Gura Portitei, Jupiter, Mamaia, Mangalia, sejur Neptun, Olimp, Saturn, Venus si Vama veche. Singura statiune care nu se afla in judetul Constanta este Gura Portitei, aceasta situandu-se in judetul Tulcea. Cu o latime de 250 de metri si o lungime de 8 km, statiunea Mamaia este, de departe, cea mai mare dintre toate statiunile.

            Litoral Romania: statiuni

Doi Mai

Acest sat se afla in comuna Limanu din judetul Constanta, la 6 km de Vama Veche si 5 km de Mangalia, cu o populatie de doar cateva mii de oameni. Aici se afla si Acvatoriul litoral marin Vama Veche, o portiune ce este, in teorie, protejata de catre lege, ai regasindu-se peste 250 de specii de flora si fauna maritima).

Cap Aurora

Desi este catalogat, administrativ, ca un sat, Cap Aurora este, de fapt, un cartier din Mangalia, judetul Constanta. Ea a fost terminata in anul 1973 si se afla, ca pozitionare, intre Venus (la Nord) si Venus (la Sud).

Contanta

Constanta este municipiul de resedinta al judetului cu acelasi nume si, totodata, din punct de vedere administrativ, o statiune litorala.

Costinesti

Fiind recunoscuta ca si Statiunea Tineretului, pe perioada verii, in sezonul estival comuna Costinesti devine Statiunea Costinesti, aceasta avand o multime de modalitati de petrecere a timpului liber, in special pe timpul noptii. Singurul lac nealimentat din subteran, de pe litoralul Marii Negre, se afla in Costinesti.

Eforie Nord si Eforie Sud

Aceste doua localitati/ statiuni fac parte din orasul Eforie, dar Eforie Sud ascunde o istorie nestiuta de multi oameni: este prima statiune balneoclimaterica de la litoralul romanesc, infiintata in anul 1899 de catre Ioan Movila, un boier moldovean. Fiind una dintre cele mai cautate statiuni de pe litoralul romanesc, nu uitati sa verificati din timp oferte Eforie Nord pentru a putea beneficia de reduceri considerabile.

Gura Portitei

In comuna Jurilovca gasim Gura Portitei, o statiune ce se afla intre Marea Neagra si limanul Golovita, din Delta Dunarii, ce a fost, initial, un sat pescaresc.

Statiunile Comorova

De-a lungul padurii Comorova, din apropierea Mangaliei, se afla statiunile Comorova. Acestea sunt: Jupiter, Neptun, Olimp, Saturn si Venus. Desi ele sunt recunoscute ca si localitati permanente, din punct de vedere administrativ, ele sunt, de fapt, cartiere de resedinta ale orasului Mangalia.

Mangalia

Mangalia este un municipiu din judetul Constanta si o statiune litorala, avand tarmul marii la Est, Lacul Mangalia la Sud si Padurea Comorova la Nord.

Vama Veche

In comuna Limanu, din judetul Constanta, se afla una dintre cele mai iconice statiuni, care, in trecut, reprezenta un loc linistit si boem. Astazi, el a suferit modernizari si, din pacate, s-a pierdut din frumusetea lui cruda, astazi gasindu-se multe spatii comerciale si cladiri noi.

Mamaia

In momentul cand ne gandim la un sejur Mamaia, singurul cuvant ce poate iesi in evidenta este opulenta. Aceasta este o localitate ce face parte din municipiul Constanta din judetul cu acelasi nume, Desi in recensamantul din 2002, de exemplu, Mamaia avea doar 7 locuitori, pe perioada verii, ea devine cea mai aglomerata statiune de pe litoralul romanesc,