Ludovic Orban a fost învestit a doua oară, de Parlamentul României, în funcţia de prim ministru. Aflat la izolare în vila Lac 1, Orban nu a fost prezent în Parlament la vot.

Pentru prima dată în istoria României, un Guvern a fost votat de Parlament, în condiţii cu totul speciale, după ce inconştienţa unui senator PNL, Vergil Chiţac, a băgat în carantină Guvernul şi majoritatea parlamentarilor PNL şi a instituit măsuri speciale în Parlamentul României.

Nu a fost niciun discurs la învestitură, membrii cabinetului Orban 3 nu au fost prezenţi în Parlament, iar la vot au luat parte doar circa 40 de parlamentari PNL.

După ce 7 din cei 16 miniştri, au primit vot negativ în Comisia Parlamentului, parlamentarii PSD au fost nevoiţi să voteze în condiţii de coronavirus. Fără voturile PSD, Guvernul Orban nu putea fi învestit.

Acum „ciuma roşie” care a votat Guvernul Orban 3, o mai fi oare răul care distruge România?!

Au fost înregistrate 286 de voturi pentru, 23 de voturi împotrivă și o abținere. Printre cei care au votat împotrivă se numără parlamentarii Pro România. Victor Ponta a declarat că votul său împotriva învestirii Guvernului Orban este „un protest faţă de modul egoist şi dezastruos în care PNL tratează ţara în aceste momente de criză”.

Votul s-a desfășurat fără prezența presei, într-o sală care a fost dezinfectată și s-a întins pe mai bine de 6 ore. Parlamentarii au intrat pe rând în sală, în grupuri mici și au purtat măști și mănuși.