Laurenţiu Reghecampf a fost demis din funcția de antrenor al echipei arabe Al Hilal, la doar zece luni de la numirea pe banca tehnică a clubului saudit.

Laurenţiu Reghecampf a fost dat afară de la clubul Al Hilal, după ce vineri, 13 februarie, a pierdut finala Cupei Prinţului, jucată cu Al Ahli, cu scorul de 1-2.

Este cea de-a doua finală pierdută de român, după cea a Ligii Campionilor Asiei. Al Hilal ocupă în prezent locul 3 în Arabia Saudită, la 9 puncte de liderul Al Nasr.

Venit la Riad pe 30 mai 2014, ca un mare prinț, Laurenţiu Reghecampf a dezamăgit crunt și a ratat toate obiectivele pe care și le-a propus: Cupa Prințului, Campionatul Intern și Cupa Ligii Asiei.

Laurenţiu Reghecampf a rezistat doar 24 de meciuri pe banca tehnică a clubului Al Hilal, înregistrând 13 victorii, 6 remize şi 5 înfrîngeri.

Înlocuitorul lui Reghecampf este tot un român român. Ciprian Panait care se ocupa până în prezent de pregătirea echipei olimpice a clubului Al Hilal.

Fost antrenor secund la FC Vaslui şi Rapid, Ciprian Panait a fost unul principalii colaboratori ai lui Anghel Iordănescu în 2006, când acesta a lucrat la Al-Ain.

Și pentru că a semnat un contract pe doi ani cu Al Hilal, Laurenţiu Reghecampf va primi drept despăgubire suma de 1,7 milioane de dolari.

Laurenţiu Reghecampf îngroașă astfel lista antrenorilor români care au eșuat la arabi. Dan Petrescu a fost demis în Qatar pe 1 decembrie 2014, iar Victor Piţurcă care antrenează în Arabia Saudită şi Cosmin Olăroiu în Emirate, sunt la un pas de a fi concediați.