Larisa Iordache, retragere cu scandal din gimnastică. Lansează acuzaţii dure

Larisa Iordache şi-a anunţat retragerea din gimnastică. Una dintre cele mai bune gimnaste ale României din ultimii ani, a decis să pună capăt activităţii de gimnastă din cauza accidentărilor. Însă retragerea nu e una liniştită, ci plină de scandal şi reproşuri la adresa Federaţiei Române de Gimnastică.

La doar două săptămâni de când a suferit o nouă intervenţie chirugicală la un spital din Viena, Larisa Iordache îşi anunţă retragerea din gimnastică. Multimpla medaliată olimpic, mondial şi european, lansează acuzaţii la adresa FRG.

”Am luat decizia de a părăsi acest vis frumos al meu, gimnastica! Mă voi retrage, de data aceasta, cu sufletul împăcat. Nu voi mai avea niciun gând de a mă supune la încercări, din punct de vedere psihic. Din păcate, mă retrag, din păcate pentru acei oameni care mă întreabă când revin în sala de antrenamente, dar din fericire pentru mine. Voiam doar pur și simplu să mă întrebe (n.r.- cei din FRG) cum mă simt, dacă sunt bine psihic, dacă sunt bine fizic. Nu am primit niciun telefon personal de la Federația de Gimnastică. În mică parte, decizia se datorează și acestui lucru, pentru că am avut așteptări eu, în primul rând. Așteptări de a nu fi luată ca un copil de 16 ani, pentru că eu am 25. Așteptam ca oamenii să vorbească de la om la om cu mine. Așteptam pur și simplu să mă întrebe cum mă simt, dacă sunt bine psihic, dacă sunt bine fizic. Au fost trei motive pentru care care am fost suspectată că m-am retras din finala de la Tokyo: că mi-a fost frică de concurs, că mi-era frică să nu iau medalie și că nici nu am vrut. Acum și-au dat seama că eram accidentată”, a spus Larisa Iordache, în cadrul unui fragment dintr-un podcast postat pe contul său de Instagram.

Larisa Andreea Iordache are în cariera sa o medalie bronz la Jocurile Olimpice, cu echipa, în 2012, la Londra, patru medalii la Campionatele Mondiale, două de argint şi două de bronz, 16 medalii de Campionatele Europene, 7 de aur, 7 de argint şi 2 de bronz, precum şi trei la Jocurile Mondiale Universitare, două de aur şi una de bronz.

Este a doua mare retragere din gimnastica românească din acest an, după ce şi marele gimnast Marian Drăgulescu s-a retras definitiv din gimnastică.