Lanțul de aur, primul volum din seria Ultimele Ore – o nouă lectură de care te vei îndrăgosti!

Vești bune pentru iubitorii universului Vânătorilor de Umbre: Cassandra Clare a lansat o nouă serie, numită Ultimele Ore, iar primul volum, Lanțul de aur poate fi comandat deja din librăria online LIBREX. Pe Cassandra Clare probabil o știi și datorită seriei de succes Dispozitive Infernale și pentru Shadowhunters. Dar mai bine citești în continuare pentru a afla de ce este atât de iubită autoarea. 

Cassandra Clare este deja o prezență cunoscută în topurile New York Times și USA Today, datorită scrierilor sale fantastice din toate puncte punctele de vedere. Printre cele mai cunoscute scrieri ale sale se numără Doamna de la Miezul Nopții, Stăpânul Umbrelor și Regina Aerului și Întunericului, seria Instrumente Mortale și trilogia Dispozitive Infernale. Toate acestea (și nu numai) sunt bestselleruri internaționale și au fost traduse în numeroase limbi și vândute deja în zeci de țări. Este și co-autoare și împreună cu Sarah Rees Brennan și Maureen Johnson a scris Cronicile lui Magnus Bane, iar alături de aceiași doi autori și Robin Wasserman a lansat Povești de la Academia Vânătorilor de Umbre. Interesant este faptul că și alături de soțul său, Joshua Lewis, a lansat The Shadowhunter’s Codex. Cărțile autoarei s-au vândut în peste 50 de milioane de exemplare și unele dintre ele au fost ecranizate. Mai exact, pe baza lor s-au lansat filmul Instrumente Mortale: Orașul Oaselor și serialul TV Shadowhunters, unul dintre cele mai bine cotate seriale din ultimul deceniu. 

Lantul de aur. Seria Ultimele ore, te va ține cu sufletul la gură și cu siguranță te va face să te îndrăgostești sau reîndrăgostești de poveștile autoarei. Primul volum a stârnit deja reacții pozitive atât în rândul cititorilor, dar și în rândul criticilor. Astfel, așa cum ne-a obișnuit deja, Lanțul de aur este o lectură captivantă, cu acțiune și bătălii și de asemenea cu prietenii și emoții care completează tot tabloul. Putem spune că această carte poate fi și o metaforă pentru viețile noastre, deoarece sunt descriși demoni prezenți la tot pasul, pe care poate nu îi vedem, dar care ne pândesc în fiecare secundă și un tărâm în care specii diferite luptă alături pentru supraviețuire: vânători de umbre, vampiri, vârcolaci, magicieni. 

Lanțul de aur prezintă povestea unei vânătoare de umbre, Cordelia Carstairs. Aceasta a fost antrenată de mică pentru a elimina demoni și pentru a încerca să transforme ținutul unde locui în unul mai sigur. Din nefericire, viața ei ia o întorsură neașteptată în momentul în care tatăl său este acuzat de crimă. Pornește spre Londra, alături de fratele său pentru a cere ajutorul Enclavei și pentru a preveni ruinarea familiei. Însă, mama sa are cu totul alte planuri și dorește să își vadă fiica măritată. Tot ce vrea Cordelia este să își ajute tatăl, nu să devină mireasă, iar de aici și până la o întreagă serie de aventuri nu a mai fost decât un pas. 

Sperăm ca această lectură să fie pe placul tău, deoarece toate cărțile scrise către Cassandra Clare merită atenția ta. Deși sunt cărți încadrate în categoria Young Adult, cu siguranță oricine se poate îndrăgosti de aceste lecturi.