Daca nu stii ce sa alegi dintre solutii clasice in materie de lacuri si cele pe baza de apa, acest ghid iti ofera toate raspunsurile de care ai nevoie. Indiferent care este destinatia utilizarii lacului, acesta trebuie sa asigure protectie si rezistenta lemnului expus in interior sau in exterior.

Aspectul placut si durabilitatea suprafetelor din lemn reprezinta unul dintre obiectivele de care trebuie sa tii cont. Specialistii recomanda un lac pentru lemn pe baza de apa, denumit Zobel, care intruneste calitati esentiale, superioare altor produse care exista – in acest moment – in comert. Acest sistem de finisaj vine la pachet cu multe avantaje!

 

  1. Nu emana toxicitate la fel ca lacurile nitrocelulozice

Lacurile nitrocelulozice sunt clasicele vopsele pe baza de solventi care, in timp ce se usuca, emana o mare cantitate de compusi organici volatili. O alta varianta la fel de „invaziva” e reprezentata de lacurile poliuretanice. Spre deosebire de toate acestea, lacurile pe baza de apa sunt mult mai putin toxice. Din acest motiv se folosesc inclusiv pentru finisajul jucariilor din lemn pentru copii sau alt tip de obiecte.

 

  1. Au o buna capacitate de patrundere in porii lemnului si se usuca mai rapid

Durata procedurilor de aplicare la un lac pe baza de apa este mult mai scurta decat variantele clasice. Lacurile de foarte buna calitate, cum ar fi cele de la Zobel, au o foarte buna capacitate de patrundere in porii lemnului. In plus, avand o elasticitate ridicata, nu se decojesc din cauza activitatii respiratorii intense a lemnului. Face fata cu brio la miscarile de umflare si de contractie specifice lemnului expus in exterior.

 

  1. Pigmentii accentueaza frumusetea naturala a lemnului

Lacurile pe baza de apa de la Zobel sunt usor pigmentate, avand o transparenta foarte ridicata. Utilizatorii apreciaza efectul deosebit pe care il creeaza, punand in valoare frumusetea naturala a lemnului. Culorile disponibile sunt inspirate din natura si acopera o gama variata, de la culoarea nucului, a mahonului, a pinului sau a stejarului, la paltin, teak auriu, castan, polisandru si nu numai.   Varieatea este ca la ea acasa.

 

  1. Asigura o rezistenta ridicata la zgarieturi si socuri mecanice

Daca aveai dubii in privinta performantei pe care o ofera lacurile pe baza de apa, trebuie sa stii ca ele reprezinta premisa unor pardoseli perfecte. Asigura lemnului un grad ridicat de rezistenta la zgarieturi si la socuri mecanice. Lacurile sunt rezistente la exfoliere si la uzura prin frecare. Mentin rezultatele pe termen lung in finisaje si sunt principala optiune a specialistilor: vorbim despre gama profesionala Zobel.

 

  1. Asigura stabilitate la variatiile ridicate de temperatura

Un alt avantaj important de care vei beneficia daca alegi un lac pe baza de apa de la Zobel este stabilitatea la variatiile de temperatura. Pentru alte categorii de produse, temperatura variata si umiditatea din locuinta sau in afara ei reprezinta factori de risc asupra durabilitatii lacului. Acest tip de lac pe baza de apa actioneaza eficient, asigurandu-se ca fibrele lemnoase nu se vor contracta sau dilata la variatii termice.

 

Klebrom.ro, locul unde gasesti lac parchet si lac exterior pe baza de apa de la marca Zobel

Klebrom.ro este reprezentant al brandului Zobel in Romania si iti pune la dispozitie o gama larga de lacuri pe baza de apa si adezivi, pentru finisaje de calitate superioare. Cauti lac parchet, vezi aici, lac pentru scari, lac pentru piesele de mobilier din exterior, usi sau ferestre? Orice produs se gaseste in oferta Klebrom.ro!

 

Date de contact:

Tel: 0268/ 411 367 (Brasov) sau 0265/ 328 230 (Mures)

Mobil: 0726/ 159 136 (Brasov) sau 0722/ 559 023 (Mures)

E-mail: office@klebrom.ro