TenarisSilcotub, cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici și servicii conexe pentru industria energetică, investește 400.000 de lei într-un laborator multifuncțional pentru elevii Colegiului Tehnic Alesandru Papiu Ilarian (API) din Zalău, județul Sălaj.

Investiția de la Colegiul Tehnic API creează un mediu nou de învățare cu accent pe competențe digitale și tehnice. Laboratorul multifuncțional, cu tehnologie de ultimă generație, permite predarea materiilor tehnice prin simulare virtuală și învățarea noțiunilor de mecanică și electrică în condiții de siguranță. Platforma IT, oferită de acest laborator nou, facilitează predarea interactivă, potrivită noilor generații.

Continuăm demersurile începute de peste un deceniu de a investi în educația tehnică și dezvoltarea competențelor practice, acestea fiind parte a strategiei noastre pe termen lung de implicare în comunitate. Ne bucurăm că putem susține elevii care studiază la Colegiul Tehnic API în a-și construi competențe pentru viitoarele lor profesii. Este necesară implicarea noastră, a tuturor, pentru a dezvolta comunitatea locala”, declară Mihaela Popescu Președinte, TenarisSilcotub.

Laboratorul implică un proces de învățare și dezvoltare profesională și pentru cadrele didactice, care privesc investiția ca pe o nouă provocare și sunt deschiși să o utilizeze cât mai mult, alături de elevi.

Cu sprijinul TenarisSilcotub, colegiul nostru este și mai bine pregătit să ofere condiții optime și eficiente de învățare elevilor care ne trec pragul și urmează profilul tehnic. Dotarea acestui laborator a fost o muncă de echipă și ne-am bucurat să fim parte din acest proces încă de la început. Alături de reprezentanții companiei, au fost implicați  profesorii în întregul demers, de la alegerea funizorilor, a echipamentului, la configurarea sălii și la partea de training și utilizare. Astfel, susținerea companiei are efecte pozitive și în rândul cadrelor didactice și în modul în care materia este, de acum, predată”, explică Alina Cozac, Director, Colegiul Tehnic Alesandru Papiu Ilarian.

Laboratorul deservește clasele tehnice cu specializările de tehnician în automatizări industriale, mecanică, instalații electrice și prelucrări pe mașini cu comandă numerică.

Ștefan, elev în clasa a XII-a la specializarea automatizări care a avut ocazia să testeze noul laborator, afirmă: „Pot să spun că materia devine mai plăcută și este mai ușor să înveți. Simt asta, acum că am făcut trecerea de la predarea cu manual și tablă la educația într-un laborator modern, bine echipat. Și eu și colegii mei venim cu mai mult drag la ore.

Proiectul continuă angajamentul companiei TenarisSilcotub de a sprijini educația tehnică, inițiat în 2012. În ultimul deceniu investițiile TenarisSilcotub în învățământul tehnic din comunitățile Zalău și Călărași, s-au concretizat în 7 laboratoare și ateliere pentru specializări tehnice. Valoarea totală a acestor proiecte implementate este de  peste 4,2 milioane de lei. Toate investițiile au ca scop realizarea unui mediu adecvat de învățare în liceele tehnice, unde viitorii tehnicieni și ingineri să deprindă competențe relevante pentru profesiile lor.

Despre TenarisSilcotub

Silcotub S.A. este cel mai important producător român de țevi fără sudură de diametre mici și, din 2004, este parte a companiei Tenaris – lider mondial în producția și furnizarea de produse tubulare și servicii conexe pentru industria energetică, industria auto, sectorul de petrol și gaze și alte aplicații industriale.

Compania este prezentă în 9 orașe din România și operează unități de producție complet integrate, de la colectarea și pregătirea fierului vechi, la elaborarea oțelului în Călărași la realizarea de produse tubulare cu valoare adăugată mare la Zalău. O fabrică de prăjini de pompare în Câmpina și un centru de servicii logistice în Ploiești, completează portofoliul de produse și servicii pentru clienții din industria de petrol și gaze. 

Prin programele de dezvoltare socială, compania investește în educație, cultură și sănătate.

Mai multe informații despre TenarisSilcotub sunt disponibile pe paginile de Facebook și Instagram ale companiei.