Catastrofa de la Mihăileşti din urmă cu 12 ani, când un tir încărcat cu chimicale a explodat şi a ucis 18 oameni, era să se repete azi în aceeaşi localitate. Un camion care transporta circa 800 de butelii a avut o pană de cauciuc, iar, în timp ce se depana pana, a luat foc. Din cauza incendiului mai multe butelii au explodat.

Circulația rutieră pe E85 este întreruptă între orașele Urziceni și Buzău, pe raza localităţii Mihăileşti, din cauza unui autotren încărcat cu butelii care a luat foc şi a rămas imobilizat pe suprafaţa carosabilă.

Zona a fost evacuată pe o rază de 500 de metri. Oamenii au fost duși pe câmp și că se vor întoarce în casele lor în circa două ore.

La Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău s-a constituit un dosar având ca obiect explozia produsă astăzi, 10 iunie 2016, pe DN 85, în zona localităţii Mihăileşti, judeţul Buzău. Cercetările sunt efectuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere din culpă (art. 255 din Codul penal) şi neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă (art. 349 din Codul penal).

Nu au fost înregistrate victime omeneşti. Au fost luate măsuri de evacuare a persoanelor care locuiesc în zonă. La faţa Mare parte din incendiu a fost stins, acum pompierii intervenind pentru a stinge flăcările care mai cuprind doar cabina TIR-ului.

Raed Arafat a preciat că situația este sub control, dar că „nimeni nu garantează evoluţia situaţiei.”.

În urmă cu 12 ani, tot la Mihăileşti a avut loc unul din cele mai grave accidente produse pe șoselele din România. Pe data de 24 mai, un camion care transporta 20 de tone de azotat de amoniu a fost implicat într-un accident rutier, urmată de o explozie.

18 oameni și-au pierdut viața atunci, dintre care șapte pompieri, trei localnici și doi jurnaliști. Alți 13 oameni au fost grav răniți.

Un crater cu adâncime de 6,5 metri și un diametru de 21 metri s-a format în jurul locului exploziei, iar bucăți de metal au fost aruncate pe o rază de 200 de metri afectând acoperișurile mai multor case din zonă.

Cei trei reprezentanți ai firmelor care au asigurat transportul și livrarea azotatului de amoniu, Ionel Ionuț Neagoe, administratorul Ney Transport SRL, Mihai Gună, patronul Mihtrans SRL și Ion Gherghe, fost director al combinatului Doljchim din Craiova au fost condamnați la câte patru ani de închisoare.