Un avion Boeing 737-800NG aparţinând companiei aeriene Ryanair a fost la un pas de o catastrofă aviatică pe Aeroportul Internaţional Otopeni. Aeronava a atins cu coada, pista aeroportului, în momentul decolării.

Avionul aparţinând companiei aeriene Ryanair cu 177 de pasageri la bord a decolat la ora 21.55 de pe Aeroportul Otopeni cu destinaţia Dublin, însă în momentul decolării avionul a atins cu coada, pista aeroportului, potrivit bordingpass.ro.

Într-o intervenție telefonică la Antena 3, purtătorul de cuvânt al Aeroportului Henri Coandă, Ana State, a declarat că în urma primelor verificări nu s-a constatat vreo avaria precum cea indicată de piloți.

Vor mai face modificări și mâine, pe lumină, să vadă dacă într-adevăr se confirmă sau nu această situație. Oricum, aeronava a aterizat în condiții de siguranță – nu au fost înregistrate incidente la bordul aeronavei„, a spus Ana State.

Potrivit datelor de pe Flightradar, aeronava s-ar fi ridicat de la sol în ultimul moment, chiar la finalul pistei 08L.

Piloții avionului Boeing 737-800NG au luat decizia de a se întoarce la Otopeni. Avionul a zboarat în jurul aeroportului pentru a consuma combustibil, după care a aterizat în siguranță pe pista 26L a aeroportului Otopeni la 54 de minute de la decolare.

Pe Aeroportul Otopeni s-a declanşat procedura standard de intervenţie cu echipaje de la Pompieri, Ambulanţă şi echipe de intervenţie pentru a preveni orice incident grav pe aeroport imediat ce avionul a aterizat pe Otopeni.