L1L2 disponibil topometristilor din Romania

Vremea masuratului terenurilor cu ruleta a apus. Un om tinea o parte a ruletei, in timp ce partenerul sau de masuratori se deplasa cat ii permitea instrumentul rudimentar, apoi punea un semn, ca topometristul sa vina in acel punct si sa noteze numarul de rulete pentru latime si pentru lungime.

Un teren mai mare se masura in mai multe ore, iar daca ploua se sista activitatea. Erorile erau inerente, fiindca existau laturi pe care oamenii nu le puteau masura si in acelasi timp si forma geometrica a terenului era aproximata in vederea unui calcul facil.

O mlastina nu putea fi masurata, ci lungimea ei era aproximata in functie de lungimea opusa ei, chiar daca terenul nu era de forma dreptunghiulara.

In prezent, L1L2 este disponibil pentru topometristii din Romania datorita magazinului online Nbtrade.ro care este distribuitorul autorizat al firmei Stonex in Romania.

La inceput, firma s-a ocupat de reparatiile aparaturii veche de 40 de ani, apoi a inceput sa introduca in Romania dispozitive electronice cu grad maxim de precizie, fabricate de cel mai renumit producator mondial, de firma Stonex.

La ce foloseste L1L2? La stabilirea cu maxima acuratete a coordonatelor geografice si la configurarea unor terenuri pe hartile realizate prin satelit.

Cu ajutorul acestui aparat care are precizie milimetrica se pot masura si portiunile inaccesibile de teren in conditii extreme de vreme.

Este un dispozitiv rezistent la apa si la praf. Exista si topometristi care folosesc  un smartphon pe care are descarcate diferite aplicatii de pe internet, dar nu este acelasi lucru. In timp ce L1L2 masoara cu precizie milimetrica, aplicatiile de pe telefon pot da erori de 2-3 metri, in plus, telefonul nu poate fi utilizat cand ploua, cand ninge, cand este extrem de cald sau extraordinar de frig.

Un telefon fara husa de protectie scapat pe beton devine inutilizabil si cu husa de protectie va avea nevoie de mici reparatii, dar L1L2 nu sufera sub nicio forma in urma acestui impact.

Daca sunt +60 de grade afara, el este functional si poate fi pastrat la + 70 de grade Celsius, fara sa se topeasca anumite componente ale sale sau sa masoare cu erori.

La -20 de grade nu se blocheaza, ci nu se dezminte nici in cazul unor geruri siberiene. Si in conditii de iarna cumplita masoara coordonatele geografice si poate fi pastrat la -30 de grade Celsius.

Bateria foarte buna permite functionarea neintrerupta timp de 8 ore, daca lucrarea respectiva trebuie finalizata rapid.

El este garantat 1 an si poate fi comandat impreuna cu accesoriile printre care geanta de protectie.

Furnizorul asigura si reparatiile pentru toate aceste aparate in cazul in care aceastea se strica, dar si scanari 3 d pentru diferite tipuri de terenuri si de imobile.

Intreaga aparatura de pe site este destinata topometristilor si geografilor sau inginerilor constructori profesionisti, fiindca este prea buna sa fie utilizata de catre amatori.

La vederea preturilor produselor de pe site unii ar spune ca sunt prea mari, dar ele sunt oneste, fiindca:

  1. Masuratorile sunt precise.
  2. Se pot masura si unghiuri imposibil de vizualizat sau de strabatut.
  3. Rezistenta aparatelor este data de rezistenta materialelor din care sunt facute, care sunt si ele scumpe. Pretul statiilor de Robotica Stonex sunt pe deplin justificate.
  4. Dispozitivele sunt rezistente la conditii extreme: caldura excesiva, ger de crapa pietrele, la apa si la praf. Aparatele pot fi utilizate independent de conditiile meteo.
  5. Topometristii castiga foarte bine si lucrarile lor sunt scump platite de catre beneficiari, prin urmare, investitia va fi amortizata rapid.

Statie Stonex R25,2 Sec,RL600m poate fi cumparata si in lei si cu euro, pretul acesteia fiind de 17 100 lei/2900 euro+tva si are o garantie de 2 ani.

Ea permite prelucrarea unor date importante, dar si transferul lor.

Cunoscatorii descopera cu maxima incantare pe site-ul magazinului cele mai bune echipamente si dispozitive de masurat. Pentru oamenii obisnuiti fisa tehnica a produselor parca ar fi scrisa intr-o limba straina.

Lista serviciilor oferite de specialistii magazinului este si ea lunga, iar scanarile 3 d sunt utile  beneficiarilor, fie ca este vorba de o cladire de patrimoniu sau de una industriala, fie ca este vorba de o locuinta particulara.

Topometria este o stiinta foarte utila de care este mare nevoie in lume, de aceea s-au dezvoltat continuu si dispozitivele pentru efectuarea exacta a masuratorilor.

Hartile realizate prin satelit arata cu precizie coordonatele unei proprietati, actele de proprietate tind sa se digitalizeze si ele, deci nu se mai pot face masuratori cu pasul sau cu ruleta.

In trecut, pasul se micsora sau se marea in functie de interesele celui care masura, in prezent, toate aceste aparate nu mint si ofera fiecaruia dreptul de proprietate asupra a ceea ce ii apartine.

Este o onoare pentru specialistii din Romania ca au acces la aparatele de pe site-ul magazinului care distribuie produse originale realizate de Stonex, producator renumit pentru aparatura de maxima precizie pe care o vinde.

Cumparatorul isi poate rezerva un aparat performant de acasa sau de la biroul sau, fara sa se deplaseze.

Este suficient sa sune la cele trei numere de telefon si sa scrie la una dintre cele doua adrese de mail si isi rezerva produsul respectiv. Alte doua numere de telefon sunt pentru oferirea suportului tehnic de care un potential cumparator sau un client are nevoie.

Exista si un formular online prin intermediul caruia clientul poate pune intrebari despre produse, poate solicita servicii sau poate solicita un anumit aparat.

Specialistii magazinului sunt la dispozitia celor care doresc sa cumpere un aparat de stabilire a coordonatelor geografice cu maxima precizie.