Șefa DNA pierde teren în procesul cu jurnaliștii Antena 3 și luju.ro, cărora le cere daune morale de un miliard de lei. Înalta Curte a decis strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Pitești la Curtea de Apel Ploiești.

Laura Codruța Kovesi primește o lovitură neașteptată de la Înalta Curte. Jurnaliştii Antena 3 Mihai Gâdea, Radu Tudor, Bianca Nae, analistul politic Mugur Ciuvică şi senior-editorul Lumeajustitiei.ro Răzvan Savaliuc au obținut strămutarea pentru a doua oară a dosarului în care şefa DNA cere daune de 1.000.000 lei pentru simple comentarii şi opinii de bun simt exprimate într-o emisiune de televiziune.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, miercuri 18 ianuarie 2017, strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Piteşti la Curtea de Apel Ploieşti.

Hotărârea de strămutare a fost luată de un complet format din judecătorii Bianca Elena Tandarescu, Creţu Dragu şi Nicoleta Tandareanu de la Secţia I Civilă a Înaltei Curţi.

În plus, Înalta Curte a anulat actele de procedura îndeplinite de Curtea de Apel Piteşti privind încuviinţarea şi/ sau respingerea probelor.

Judecătorii Înaltei Curți au desfiinţat şi încheierea Curţii de Apel Piteşti din 11 ianuarie 2017, termen la care judecătorii Mircea Stan şi Corina Postelnicescu au rămas în pronunţare.

Judecătorii de la Curtea de Apel Ploiești care s-au schimbat aproape la fiecare termen, ne-au respins pe bandă rulantă toate probele în apărare, manifestându-se doar pentru soluţionarea cât mai rapidă a acestui dosar.

Este a două oară când această cauza este strămutată. S-a mai întâmplat în 21 aprilie 2016, când ICCJ a decis strămutarea dosarului de la Curtea de Apel Bucureşti, la Curtea de Apel Piteşti.

Încheierea nr.101. Admite cererea formulată de petenţii Radu Tudor, Grigore Bianca, Savaliuc Răzvan Ovidiu, Ciuvică Mugur Cristian, Gâdea Emanuel Mihai şi S.C. Antena 3 S.A., privind strămutarea cauzei civile ce formează obiectul dosarului nr.6043/3/2015 al Curţii de Apel Piteşti, Secţia I civilă. Strămută judecată cauzei de la Curtea de Apel Piteşti, la Curtea de Apel Ploieşti. Anulează actele de procedura îndeplinite în cauza de Curtea de Apel Piteşti privind încuviinţarea şi /sau respingerea probelor, precum şi încheierea din 11 ianuarie 2017 a aceleiaşi instanţe. Definitivă”, se precizează în minuta Înaltei Curți.