Laura Codruţa Kovesi susţine că beneficiază în continuare de protecţie SPP pentru că aşa a decis Consiliul Suprem de Apărare a Ţării întrucât aceasta a prezentat dovezi potrivit cărora viaţa ei era pusă în pericol.

Fosta şefă a DNA susţine că CSAT a decis ca ea să aibă pază SPP şi maşină la dispoziţie, pe motiv că a primit ameninţări.

Da, am protecţie în acest moment. Protecţia mi-a fost oferită pentru că am primit numeroase ameninţări. Atunci când am încheiat mandatul, am trimis copie copie după toate ameninţările pe care le-am primit şi după toate riscurile care există cu privire la siguranţa mea fizică, iar Consiliul Suprem de Apărare a Ţării a decis că trebuie să beneficiez de protecţie în continuare”, le-a declarat jurnaliştilor fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi, la ieşirea de la Curtea Supremă.

Numai că CSAT ia decizii prin consens, adică doar dacă toţi membrii sunt de acord. Potrivit Antena 3, Guvernul României şi Ministerul de Interne au primit de la Secretariatul CSAT o hârtie prin care li se cerea un punct de vedere cu privire la solicitarea lui Koveşi de a beneficia de SPP.

Oficialii Guvernului şi cei ai Ministerului de Interne au răspuns că nu pot fi de acord pentru că nu există cadru legal pentru aşa ceva şi că de protecţia magistraţilor care se simt în pericol, se ocupă Ministerul de Interne şi nu SPP.

Atunci cine a decis şi în baza cărei legi, ca Laura Codruţa Kovesi să beneficieze de maşină şi ofiţer SPP, peste tot pe unde merge.