Veşti proaste pentru Koveşi la doar două zile de când a fost revocată din funcţie. Fosta şefă DNA este cercetată disciplinar de Inspecția Judiciară într-un nod dosar. 

Inspecția Judiciară a demarat o nouă cercetare disciplinară pe numele fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

Cercetarea disciplinară este cauzată pentru că DNA a emis un comunicat de presă în luna februarie, unde ar fi fost difuzate informații din dosarul familiei Cosma, în curs de soluționare.

Inspecția Judiciară s-a autosesizat și a început o nouă cercetare disciplinară pe numele fostului procuror-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, după ce a fost emis de către Direcție, în 12 februarie 2018 un comunicat de presă în cadrul căruia ar fi fost divulgate date din dosare aflate în curs de soluționare, au confirmat reprezentanții Inspecției.

Este vorba despre comunicatul de presă pe care DNA l-a transmis presei, pentru a răspunde acuzațiilor lansate de Vlad Cosma la Antena3, când acesta a prezentat înregistrări cu discuția cu fostul șef DNA Ploiești, Lucian Onea.

Pentru a clarifica situația, DNA a prezentat transcrierile discuțiilor între Mircea Cosma, tatăl lui Vlad Cosma și un ofițer de poliție de la Ploiești, dar și discuții cu apropiați ai acestora.

Kovesi mai are trei dosare de cercetare instrumentate de Inspecţia Judiciară, care se află în evaluare la CSM.