Preşedintele României, Klaus Iohannis este somat de Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, să îşi plătească datoriile către stat cu privire la chiria încasată ilegal pe casa luată cu acte false, aşa cum au stabilit definitiv, judecătorii.

Iohannis urmează să fie executat silit de Fisc dacă nu plăteşte d ebună voie, banii datoraţi. Eugen Teodorovici a anunţat că suma cumulată care ar urma să fie obţinută de la cei trei chiriaşi ai imobilului din Sibiu care a aparţinut preşedintelui Klaus Iohannis este de peste două milioane de lei.

”Acei bani trebuie dați de domnul președinte către cineva: fie către stat, fie către fostul proprietar. Dacă nu dă banii, va fi executat. Iohannis va da banii înapoi, trebuie stabilită destinația. ANAF trebuie să notifice familia Iohannis să plătească. 1,2 milioane de lei sunt banii pe care trebuie să îi dea. Din momentul notificării, pot interveni penalități pentru neplată”, a spus Eugen Teodorovici la TVR 1.

Ministrul de Finanţe este în război şi cu şeful ANAF, Ionuţ Mişa întrucât acesta îl protejează pe Iohannis în privinţa datoriei.

Am vorbit cu colegii de la ANAF, cu domnul Mişa nu am apucat, dânsul nu a fost o perioadă la minister, la locul de muncă, a avut o perioadă de concediu, dar am vorbit cu ceilalţi colegi. Am cerut ANAF-ului să-mi dovedească sau să-mi spună dacă s-a cerut în mod clar către Cartea Funciară administrarea acelui imobil ca fiind al statului. Mi s-a trimis un document prin care „da, am trimis”, m-am uitat şi am văzut că au trimis, de fapt, o solicitare de radiere a familiei Iohannis din Cartea Funciară, nu e ceea ce am cerut eu. Am cerut ANAF-ului să-mi dovedească daca s-a cerut în mod clar către Cartea Funciară includerea acelui imobil ca fiind al statului. Mi s-a transmis un document (…) prin care se face o solicitare de radiere a familiei Iohannis din Cartea Funciară. Vor trebui să facă acum o solicitare către Cartea Funciară prin care să ceară ca acel imobil să fie al statului. Dacă vor răspunde că nu, ştim că această cale nu poate fi urmată. Dacă răspund că da, în ziua doi urmează notificarea sumei de plată şi a dobânzilor. Această măsură trebuia luată din 2016”, a afirmat Teodorovici.

Întrebat dacă îi va cere demisia, Eugen Teodorovici a răspuns: „Nu vreau să-i stric concendiul”.

Șeful ANAF, Ionuț Mișa, a intervenit la Antena 3, spunând că nu este în concediu și că instituția pe care o conduce este organ de executare silită.

Vreau să vă spun că ANAF este organ de executare silită. Pentru a se recupera o creanță trebuie să aibă un titlu și până în momentul de față ANAF nu a primit de la Ministerul de Finanțe un titlu pe care ulterior să-l execute. Un titlu care să ateste că statul român este proprietarul acestui imobil”, a spus Mișa, la Antena3.