Pas cu pas, Iohannis pierde încrederea românilor. De la un procent uriaș de 78% în decembrie 2014, Președintele României a ajuns în luna august la 59%, semn că românii care ”și-au luat țara înapoi”, s-au deșteptat și și-au dat seama pe cine au trimis la Cotroceni.

După opt luni de mandat, Klaus Iohannis e în picaj liber la capitolul încrederea românilor. În opt luni de mandat, Ioahnnis s-a plimbat prin toată Europa, cică în vizite oficiale, dar fără nicio finalitate practică. A refuzat promulge Codul Silvic prin care se stopau tăierile ilegale de păduri din România.

A refuzat să promulge Codul Fiscal prin care se reducea TVA de la 24 la 19%, iar taxa pe stâlp și supra acciza la carburanți erau eliminate. În loc să ceară demisia Liviei Stanciu de la Înalta Curte pentru că a ținut 6 luni la închisoare, o femeie nevinovată, Iohannis a spus despre cazul Marianei Rarinca că e doar ”o situație particulară și regretabilă”.

A ținut-o numai în vacanțe exotice alături de soția sa, a sfidat românii și aceștia l-au taxat dur. A pornit cu un procent de 78% în sondaje la capitolul încredere, iar acum a ajuns la 59%.

Potrivit celui mai recent sondaj de opinie realizat de CSCI, în august, doar 59% din români mai aveau încredere în Iohannis, fată de 78% în decembrie 2014. Este o scădere abruptă și explicabilă de sociologi și analiști politici prin prisma comportamentului arogant, infatuat și sfidător la adresa românilor.

Luxul în care se lăfăie pe banii românilor, milioanele de euro cheltuiți pentru renovarea Vilei Lac 3, mașina blindată de 150.000 de euro și plimbările interminabile, toate au dus la scăderea încrederii românilor în actualul Președinte.

Românii încep acum să conștientizeze faptul că au fost înșelați încă odată și că defapt Iohannis este Băsescu în variantă nemțească.

iohannis sondaj