Generalul Gabriel Oprea a devenit prim ministru interimar al României, prin bunăvoința lui Ponta și a lui Klaus Iohannis. 

Operat la genunchi pe 15 iunie și imobilizat la pat timp de o lună de zile, la un spital din Turcia, Victor Ponta l-a ”rugat” pe Klaus Iohannis să-l desemneze pe Gabriel Oprea în funcția de prim ministru interimar.

Iohannis a fost de acord să semneze decretul de numire a generalului vicepremier și șef la Interne, în postura de interimar la Guvern.

”Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 22 iunie a.c., Decretul de desemnare a domnului Gabriel Oprea ca prim-ministru interimar al Guvernului României, pe perioada imposibilității exercitării atribuțiilor de prim-ministru de către domnul Victor-Viorel Ponta”, se precizează pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Primul ministru al României, Victor Ponta a fost internat în 14 iunie la Spitalul Universitar Medipol din Istanbul, unde pe 15 iunie, a fost operat la genunchiul stâng.

Luni, Ponta a trimis atât la DNA prin avocatul său, cât și la Palatul Cotroceni, actele medicale traduse în limba română, emise de spitalul turc, prin care se prezintă oficial situația medicală a premierului.