Președintele României, Klaus Iohannis a fost huiduit și fluierat, vineri, în Iași, în repetate rândului, de-a lungul discursului dedicat Micii Uniri. Iohannis s-a apucat să atace PSD de pe scena amplasată la Iaşi. 

Iohannis nu a fost bine primit la Iaşi la ceremoniile dedicate Unirii Principatelor Române. Preşedintele a fost huiduit şi fluierat de o parte din cei prezenţi la manifestaţie.

Cele mai aprinse vociferări din audiență au venit atunci când șeful statului a făcut referiri la PSD, dar vociferările au avut loc și în alte momente ale discursului. Iohannis a zis că PSD vrea să blocheze din Parlament „năzuințele oamenilor”.

PSD vrea să blocheze toate reformele din Parlament. De aceea avem nevoie de alegeri anticipate. Acesta nu este un moft, ci o dorință stringentă a societății pentru ca România să se schimbe în bine. Românii vor vota din nou în acest an. Sunt convins că alegerile lor vor demonstra încă o dată și încă o dată că nu mai acceptă persoane superficiale și slab pregătite în funcții publice. Cei care urmăresc alte scopuri, care nu se vor mobiliza pentru susținerea unor reforme oneste, în beneficiul oamenilor, cei care vor încerca să submineze lupta împotriva corupției, vor fi excluși automat de la treburile publice de către cetățeni, prin vot. Îndemn toți românii să nu mai accepte niciun fel de atitudine ostilă modernizării țării noastre. Nu ignorați forța și puterea glasului cetățenilor, nu ignorați voința lor” a spus Iohannis.

De altfel, mai multe persoane au huiduit şi au scandat “Vrem autostradă”, în timp ce preşedintele Klaus Iohannis îşi susţinea discursul în fața mulțimii.

La sosirea la Iaşi, Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu pancarte cu mesaje precum “Bine aţi venit la circ, hai că vă dăm noi pâinea”, “Aţi intrat în horă, marcaţi banul pentru Moldova”, “Faceţi drumuri şi spitale, tăiaţi pensiile speciale”, “Hora la Iaşi, banii la Bucureşti”.