Klaus Iohannis refuză să numească primul ministru, chiar dacă joi a avut discuții cu noua propunere venită de la PSD-ALDE. Președintele României a spus că nu este nicio grabă cu desemnarea primului ministru, drept urmare, va anunța numele premierului abia după Anul Nou.

Pentru a doua oară consecutiv, Președintele României amână desemnarea primului ministru.

Klaus Iohannis pleacă în vacanță de revelion și nu se grăbește cu desemnarea noului premier.

Klaus Iohannis susține că un guvern nu se poate face în grabă și că va face anunțul privind viitorul prim ministru al României abia după Revelion.

Drept urmare, Guvernul Cioloș rămâne în funcție până la începutul anului 2017 și formarea noului Guvern se amână sine die.

Decizia lui Iohannis creează mare supărare la PSD întrucât social democrații nu pot intra la guvernare și să se apuce de punerea în practică a programului de guvernare.

Joi, Iohannis l-a convocat la Cotroceni pe Sorin Grindeanu, a discutat cu acesta circa 30 de minute însă nu i-a comunicat dacă îl va desemna sau îl va respinge.

Amânarea anunțului noului premier ridică semne de întrebare și asupra lui Sorin Grindeanu și este posibil ca și acesta să fie refuzat de Iohannis.

Administrația Prezidențială a anunțat pe surse că azi, Iohannis nu va face niciun fel de anunț sau declarații și că cel mai probabil, Iohannis va susține o conferință de presă după Revelion.