După 35 de zile de pauză, România are un ministru la Transporturi. Klaus Iohannis a semnat joi, decretul prin care îl numește în funcția de Ministru la Transporturi pe Iulian Matache.

Victor Ponta a anunţat, miercuri, că Iulian Matache, actual secretar de stat la Ministerul Transporturilor, este noua propunere pentru a-i succeeda lui Ioan Rus, după ce prima propunere, Mihai Fifor, a fost respinsă de Iohannis.

În baza deciziei BPN al PSD, am decis să-l propun pe domnul Iulian Matache pentru funcţia de ministru al Transporturilor! Îi urez succes!”, a scris premierul pe contul său de Twitter.

La nici 24 de ore de la primirea noii propunerii, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat Decretul de numire a lui Matache la Transporturi.

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat joi, 16 iulie a.c., Decretul prin care se numește în funcția de membru al Guvernului domnul Iulian-Ghiocel Matache, ministru al Transporturilor”, se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.

Miercuri, preşedintele Klaus Iohannis a  respins prima propunere a premierului, în persoana lui Mihai Fifor pe motiv că nu are experiența necesară.

Potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale, preşedintele poate respinge o singură dată, motivat, propunerea de numire a unui ministru, fiind nevoit să o accepte în mod automat pe cea de-a doua.