În plină criză politică, economică şi sanitară, Klaus Iohanis fuge din ţară. Președintele României merge la plimbare în Egipt unde e cald şi soare. Iohannis va efectua miercuri, o vizită de stat în Egipt, la invitația președintelui Abdel Fattah El-Sisi. 

Pe principiul, „ţara arde şi preşedintele se plimbă”, Iohannis va efectua miercuri, 27 octombrie 2021, o vizită de stat în Republica Arabă Egipt, la invitația omologului său, Președintele Abdel Fattah El-Sisi.

„Vizita se desfășoară în cadrul dialogului bilateral foarte bun din ultimii ani, precum și în contextul aniversării în 2021 a 115 ani de relații diplomatice dintre România și Republica Arabă Egipt. Cu prilejul consultărilor oficiale, Președintele României și Președintele Republicii Arabe Egipt vor evalua posibilitățile concrete de a dinamiza și aprofunda dialogul politico-diplomatic și cooperarea la toate nivelurile, extinderea și diversificarea colaborării româno-egiptene pe plan economic, inclusiv prin stimularea schimburilor comerciale și a investițiilor, precum și în noi domenii sectoriale de interes pentru cele două state. Discuțiile vor include și teme actuale de politică internațională, cu accent pe evoluțiile politice și de securitate din regiunea Orientului Mijlociu și eforturile de mediere în dosare de interes. În cadrul vizitei de stat în Republica Arabă Egipt, Președintele României, Klaus Iohannis, va avea întrevederi și cu Președintele Camerei Reprezentanților din Parlamentul egiptean, Hanafy Ali El-Gebaly, și Președintele Senatului din Parlamentul egiptean, Abdel-Wahab Abdel-Razeq”, transmite Administraţia Prezidenţială.

Starea de urgență a Egiptului va fi ridicată pentru prima dată după patru ani, a anunțat luni președintele Abdel Fattah El-Sisi.

Egiptul a impus starea de urgență în aprilie 2017 după atentate cu bombă la biserici și a fost extinsă în mod regulat la interval de 3 luni.

Întrucât Preşedintelui Iohannis îi plac decoraţiile de orice fel şi prin ţară i se mai spune şi „Faraon”, poate, omoogul din Egipt îi dă şi titlul de „Faraon”.