Klaus Iohannis a fost prins cu minciuna. Nu și-a plătit taxele și impozitele din banii încasați din meditații. ANAF a luat la bani mărunți fișele fiscale ale Președintelui și au constatat că acesta a făcut evaziune fiscală.

Ghinion, Președintele României a fost dat în vileag. Mitul cu Președintele neamț, corect și onest, s-a spulberat.

Klaus Iohannis și-a luat șase case cu banii din meditații, înșelând statul român întrucât nu a declarat veniturile și drept urmare nu a plătit impozit.

Cotidianul scrie că o echipă ANAF s-a deplasat la Sibiu. Controlul efectuat la Direcţia Fiscală a Muncipiului Sibiu în fişele fiscale ale lui Klaus Werner Iohannis şi ale doamnei Carmen Iohannis nu indică pentru perioada 1990-2017 nici o taxă achitată de aceştia pentru un asemenea venit.

Absenţa taxelor din fişa fiscală a familiei Iohannis pentru sumele încasate din meditaţiile acordate de-a lungul anilor a stîrnit o adevărată panică între funcţionari. Aceştia nu ştiu cum să comunice presei şi politicienilor că impozitele pentru sumele încasate din meditaţii pur şi simplu nu există”, susține jurnalistul Cornel Nistorescu.

ANAF a demarat verificări ca urmare a solicitărilor făcute public și în parlament de către senatorul Varujan Vosganian.

În campania electorală pentru alegerile prezidențiale din 2014, Klaus Iohannis a spus că și-a luat cele șase case cu banii din meditații.

Acum Președintele va trebui să explice de ce nu și-a plătit taxele și impozitele la stat și de ce a făcut evaziune fiscală.