Kevin Anderson a reuşit vineri seară, o calificare istorică în finala de la Wimbledon după un meci maraton cu John Isner care a durat  6 ore şi 36 de minute. Cei doi au jucat în setul cinci, până la scorul de 26-24.

Kevin Anderson şi John Isner au intrat în istorie cu cea mai lungă semifinală disputată la Wimbledon. Meciul maraton de şase ore şi 36 de minute, s-a încheiat în cinci seturi. Primele trei seturi s-au decis la tie break. Anderson a câştigat primul setu cu 7-6(8-6), Isner s-a impus tot în tie break în setul doi cu 7-6(7-5) şi setul trei a revenit tot în tie-break americanului, scor 7-6(11-9). Sudafricanul a câştigat setul patru cu 6-4 şi astfel s-a ajuns în setul decisiv. Întrucât la Wimbledon nu se joacă tie-break în setul decisiv, cel de-al cincilea set a fost unul maraton. Anderson s-a impus cu 26-24, după ce a reuşit să facă break la scorul de 24-24. În ultimul set, cei doi au jucat 50 de game-uri, cu unul mai mult decât în primele patru seturi la un loc.
49 de aşi a reuşit Kevin Anderson iar Isner a bifat 53 de aşi pe parcursul celor cinci seturi din semifinala de la Wimbledon.

Şi după un meci maraton, Kevin Anderson se califică pentru prima dată în carieră în finala de la Wimbledon, a doua finală de Grand Slam din carieră după cea din 2017 de la US Open pierdută în faţa lui Rafael Nadal.
La finalul meciului, Anderson a spus că nu se poate bucura încă de reuşită: Nu ştiu ce să spun acum, a fost dificil pentru amândoi, la final ai senzaţia că este egalitate, john est eun băiat extraoridinar, nu ştiu cum aşi fi acceptat înfrângerea dacă aş fi fost în locul lui, îmi pare rău că nu sunt entuziasmat la final, dar am trecut prin multe emoţii azi. De multe ori m-am inspirat din reuşitele lui. Felicitări pentru ce a reuşit la Wimbledon, semifinală, e extraordinar pentru el. Sunt în finală la Wimbledon, este un vis împlinit.

Cât priveşte faptul că la Wimbledon nu există tie-break în setul decisiv, Anderson a spus că poate cineva ar trebui să ia o decizie pentru ca astfel de memciuri maraton să nu se mai repete.

Acesta e al doilea cel mai lung meci din istoria tenisului. În 2010, tot la Wimbledon, francezul Nicolas Mahut şi americanul John Isner, au juucat în din primul tur cea mai lungă partidă din istoria tenisului modern. Isner s-a impus după un set cinci în care scorul a fost 70-68, meciul fiind disputat pe parcursul a trei zile, având o durată totală de 11 ore şi cinci minute.

A doua semifinală de la Wimbledon se dispută între Rafael Nadal şi Novak Djokovic.