Katie Holmes a făcut un documentar despre Nadia Comăneci

Katie Holmes, fosta soție a lui Tom Cruise debutează în regie cu un documentar despre celebra gimnastă română, Nadia Comăneci. Documentarul ”Eternal Princess„ va fi lansat în aprilie la Festivalul Tribeca de la New York.

“Prinţesa Veşnică/ Eternal Princess”, este un documentar cu o durată de 30 de minute, care redă viaţa extraordinară a gimnastei Nadia Comăneci, devenită celebră în lumea întreagă după cele 7 note de zece obținute la Jocurile Olimpice de la Montreal din anul 1976.

Nadia Comăneci şi Katie Holmes sunt prietene, potrivit unei declaraţii făcute de fosta soţie a lui Tom Cruise. În luna februarie, Katie Holmes a publicat o fotografie pe contul său de Instagram în care era surprinsă făcând stretching alături de fosta gimnastă Nadia Comăneci.

În 1975, la 14 ani, Nadia Comăneci a ocupat primul loc la Campionatele Europene în patru probe: individual compus, sărituri, paralele inegale şi bârnă, şi a cucerit medalia de argint la sol.

La Jocurile Olimpice de la Montreal, Nadia Comăneci a cucerit trei medalii de aur la Montreal, la individual compus, bârnă şi paralele inegale, o medalie de argint pe echipe şi o medalie de bronz la sărituri. După JO de la Montreal, Nadia a apărut pe coperţile revistelor Time, Newsweek şi Sport Illustrated, toate în aceeaşi săptămână.

De-a lungul carierei, a câştigat cinci medalii de aur, trei de argint şi una de bronz la Jocurile Olimpice, două de aur şi două de argint la Campionatele Mondiale şi nouă de aur, două de argint şi una de bronz la Campionatele Europene.

În 1996, Nadia Comăneci a intrat în Galeria “Hall of Fame” a gimnasticii internaţionale. În acelaşi an, Nadia s-a căsătorit cu campionul olimpic american, Bart Connor. Nadia a fost numită de postul ABC News şi Ladies Home Journal printre cele mai importante o sută de femei ale secolului XX. În decembrie 2003 a apărut prima carte scrisă de Nadia Comăneci, “Scrisori către o tânără gimnastă”.

În anul 1999, Nadia Comăneci a devenit primul sportiv care a fost invitat să ţină un discurs la sediul ONU.