Mica Prințesă, fiica lui Kate Midelton și a Prințului William va purta numele bunicii sale, Lady Diana, moartă într-un grav accident rutier în anul 1997. 

Cuplul regal Kate și William o vor boteza pe prima lor fetiță cu numele de: Charlotte Elizabeth Diana.

Mica prințesă s-a născut sâmbătă, la ora locală 08.34 (10.34, ora României), la maternitatea spitalului St. Mary din Londra. Fetița este al doilea copil al cuplului princiar şi al patrulea în ordinea de succesiune la tronul Marii Britanii.
Naşterea fetiţei ducesei Catherine şi a prinţului William a generat peste 1,1 milioane de mesaje pe Twitter, mica prinţesă dovedindu-se mai populară pe această reţea online decât fratele său, prinţul George.

Un interes atât de mare referitor la familia regală britanică nu a mai fost înregistrat din iulie 2013, de la naşterea prinţului George, primul copil al ducesei Catherine şi al prinţului William.

În cinstea venirii pe lume a micii prințese a fost marcată luni la Londra cu 100 de salve de tun, potrivit tradiției monarhiei britanice.

Însă, venirea pe lume a micii prințese a dat naștere unui lung șir de speculații, întrucât mămica Kate a părut foarte fresh ca și cum nu ar fi născut deloc.

Aspectul impecabil al lui Kate, după naştere, a intrigat mii de oameni, unii mergând până la a crede că ducesa a născut mai demult sau că nu a fost însărcinată, ci a apelat la o mamă surogat.

Însă Kate a apelat la serviciile unor stilişti pentru a arăta ca şi cum nu ar fi dat naştere unui copil.

Ducesa de Cambridge a fost coafată, după naştere, de către Amanda Cook Tucker, aceeaşi care se ocupă de părul prinţilor Wiiliam şi Harry încă din copilărie. Stilista a fost văzută intrând în spital în jurul orei 13, la cinci ore de când Kate a născut, cu o geantă imensă plină de produse pentru coafat şi styling. Aşa se explică buclele perfecte şi părul strălucitor al ducesei, care au devenit o adevărată marcă a eleganţei ei.

Fetiţa ducesei Catherine, care este încă de la naşterea sa cea mai mediatizată prinţesă din lume, va genera în următorii zece ani venituri estimate la un miliard de lire sterline doar pentru industria de modă şi frumuseţe din Marea Britanie, potrivit publicaţiei britanice The Telegraph.

mica printesa