Duminica, de la ora 17:15, emisiunea “Asta-i Romania!” revine cu detalii tulburatoare, primele imagini si marturii, despre cazul Mihaelei Maricela Condrea, romanca torturata, batjocorita si tinuta in lanturi de catre sotul ei italian.

La un an de cand Mihaela Maricela Condrea a fost salvata de carabinieri din beciul groazei, aflat in Gizzeria, regiunea Calabria, femeia isi face curaj si vorbeste pentru prima data despre tot chinul indurat. Mai mult moarta decat vie, Mihaela Maricela Condrea a fost salvata din baraca in care fusese incuiata, de catre sotul ei, impreuna cu fetita in varsta de 3 ani.

“Femeia a fost gasita in interiorul baracii, cu usa inchisa cu cheie, si inautru era cu fetita, intr-un colt. Baraca este plina de insecte si soareci. Va las sa va imaginati conditiile in care aceasta femeie a trait timp de 2 ani”, relatau autoritatile italiene la acea vreme.

 Acum, la un an dupa calvarul indurat, femeia retraieste parca intregul chin si povesteste cu lux de amanunte totul in fata camerelor de luat vederi.

“Fetita iesea putin si nu o lasa nici sa vorbeasca si nici sa mearga. Practic, eram inchise aproape toata ziua in acea baraca. (…) Ma rugam sa treaca timpul. Ma rugam mult. Am invatat-o sa mearga pentru ca nu misca deloc picioarele. Ce puteam face? Nu aveam lumina si profitam de o raza de lumina venita de afara. In fiecare seara, de la ora 18.00, ma batea 3 ore in continuu, legata, cu gura acoperita, ca sa nu pot sa tip. Am fost insultata. Am fost legata goala de pat si toata noaptea nu am putut merge la baie, sau sa beau sau sa mananc ceva”, povesteste Maricela  la un post de televiziune italian.

            Cosmarul Maricelei incepea in 2007. Alungata de saracia de acasa, tanara ajungea in sudul italiei, in Calabria, in casa lui Francesco Giordano, ca badanta pentru sotia lui grav bolnava.

Chinul la care a fost supusa romanca a continuat si mai aprig dupa moartea sotiei acestuia. Orbit de gelozie barbatul a legat-o cu lanturi de pat, a batut-o, a violat-o, a infometat-o si a pus-o sa-si manance propriile fecale, ani la rand. Cu toate ororile, Maricela a adus pe lume doi copii – o fetita, care are acum trei ani, si un baiat de noua.

            “Am vazut ca in fata mea o batea (pe fosta nevasta – n.r.) cu pumnii, picioarele, cu bata. Am incercat sa o apar, dar am primit si eu aceleasi lovituri, inca mai rau. Ne batea pe amandoua, ne maltrata, ne tinea cu cheia incuiate inauntru. Ne era interzis sa tipam. Am stat in conditii ingrozitoare! Nu reusesc sa descriu. Nu gasesc cuvintele potrivite sa descriu prin ce am trecut acolo, impreuna”, povesteste romanca. 

Ani la rand, tanara a trecut prin chinurile iadului, fara ca cineva sa stie de ea. Era mereu amenintata cu moartea, numai daca deschidea gura. Cum a ajuns sa fie salvata romanca din iadul din Calabria, ce spun specialistii romani despre astfel de cazuri infioratoare aflati duminica, la “Asta-i Romania!”.

Dincolo de tragedie, povestea romancei din Calabria reprezinta un serios semnal de alarma pentru miile de femei care pleaca sau isi doresc sa plece la munca in strainatate.

Nu ratati marturiile incredibile ale Mihaelei Maricela Condrea, calvarul trait de romanca timp de zece ani alaturi de italianul care i-a devenit sot si calau, duminica, de la ora 17:15, la “Asta-i Romania!”.