Halal justiție în România. În loc să-i pedepsească exemplar pentru orgia animalică comisă în urmă cu opt luni de zile, justiția îi lasă în libertate pe cei șapte tineri care au violat cu bestialitate o tânără de 18 ani.

Burada Silviu (21 ani), Avadanei Silviu (22 ani), Bolboceanu Petrică (23 ani), Burlacu Paul Andrei (28 ani), Surleac Ioan (20 ani), Rotaru Alin Dumitru (18 ani) şi Boicu Ionuţ Bogdan (21 ani) sunt cei șapte tineri care pe 10 noiembrie 2014 au violat o tânără de 18 ani, pe două câmpuri din județul Vaslui, timp de patru ore.

Cei șapte violatori trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014, în stare de arest preventiv, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate în mod ilegal, au scăpat de arest din cauza gafei procurorului care nu a contestat decizia Judecătoriei Vaslui.

Deși inițial nu și-au recunoscut faptele, pe 2 aprilie, la Judecătoria Vaslui, ce trei dintre inculpaţi – Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru şi Surleac Ioan au anunţat că recunosc acuzaţiile aduse şi doresc să fie judecaţi prin procedura simplificată.

Cei trei au semnat acordul de recunoaştere, iar ulterior judecătorul de caz a dispus, deşi nu era obligat de lege, înlocuirea măsurii arestării preventive cu cea a arestului la domiciliu.

Pe 2 aprilie 2015, de serviciu la instanţă a fost Ingrid Botezatu, iar magistratul a preferat să nu facă contestaţie la hotărârea judecătorului.

Adică procurorii, a căror obligaţie era să-şi apere cazul, nefăcând contestaţie, i-au lăsat în libertate pe cei trei violatori.

Din cauza acestei decizii, la o săptămână distanță, Tribunalul Vaslui i-a pus în arest la domiciliu și pe ceilalți patru. Iar în iunie, toți cei șapte au fost eliberați întrucât arestul la domiciliu a fost declarat ca fiind neconstituțional. Și uite așa, cei șapte violatori se plimbă liberi și nestingheriți.

Procurorul Ingrid Botezatu s-a apărat spunând că ea s-a opus verbal în şedinţa din 2 aprilie şi că decizia de a nu fi contestată oficial hotărârea Judecătoriei Vaslui a fost luată de şefii de la Parchet.

„Cei şapte inculpaţi au fost în stare de arest preventiv timp de cinci luni, ulterior această măsură fiind înlocuită de judecători cu cea de arest la domiciliu. Este adevărat că este o faptă foarte gravă, dar nu avem nici o vină în faptul că Curtea Constituţională s-a pronunţat în acest fel în legătură cu măsura preventivă de arest la domiciliu. Repet, procurorul de caz a insistat în faţa judecătorilor pentru menţinerea acestei măsuri privative de libertate şi împotriva înlocuirii acesteia cu cea a controlului judiciar“, a declarat procurorul Ingrid Botezatu, după eliberarea violatorilor.

Consiliului Superior al Magistraturii, cât şi Parchetului General au anunţat că au dispus verificări privind legalitatea procedurilor şi a deciziei pronunţate în acest caz.

Violul s-a produs pe 10 noiembrie 2014 când tânăra în vârstă de 18 ani, din Muntenii de Sus, aștepta în stație, autobuzul care să o ducă acasă. Între timp în zonă a apărut Silviu Burada, tânărul din Văleni care se ştia cu eleva, fiind amici în trecut. Acesta era însoţit de Paul Burlacu. Silviu s-a oferit să o ducă acasă pe tânără. Aceasta a acceptat și  s-a urcat în mașină alături de cei doi. Ce a urmat este de domeniul filmelor horor.

În momentul în care a ajuns la Munteni, tânăra i-a cerut lui Silviu să oprească pentru a putea coborî. Atunci, Burada i-a spus că îşi va conduce mai întâi prietenul acasă, pe Paul Burlacu, şi apoi o va duce pe ea acasă. Însă în loc să o lase acasă, tinerii au duso pe un câmp pe raza comunei Văleni unde au violat-o cu bestialitate.

Silviu Burada şi-a convocat prin telefon alţi patru prieteni, pe Silviu Avădanei, Petrică Burlacu, Ionuţ Boicu şi Rotaru Alin. Tot el a fost cel care a violat-o primul pe tânără, după care o pasa și celorlalți.

Deși tânăra plângea și se ruga de ei să o ducă acasă, tinerii o batjocoreau tot mai mult și o forțau să le facă poftele animalice.

La un moment dat, adolescenta a fost urcată în maşină și dusă pe un alt câmp din localitatea Moara Domnească, unde a fost chemat şi cel de-al şaptelea violator, Ioan Surleac.

Chiar dacă părinții o sunaseră de 60 de ori, și fata se ruga continuu de ei să o ducă acasă, cele șapte bestii cu chip de om, își continuau orgia în câmp.

Tânăra a fost dusă acasă de către violatori, abia în jurul orei 22,30, și i-au spus că nu povestească la nimeni despre cele întâmplate. fata a povestit părinților prin ce chinuri a trecut iar aceștia au sunat la 112 și au chemat poliția.

„În jurul orei 22.30, tinerii au condus victima la domiciliul său şi i-au recomandat să nu povestească despre cele întâmplate. Ajunsă acasă, fata a relatat părinţilor, care au sesizat poliţiştii prin apel la numărul de urgenţă 112 despre faptul că fiica lor a fost victima unui viol, fiind agresată sexual de şapte tineri. De asemenea, a fost solicitată şi o ambulanţă, victima fiind transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vaslui pentru îngrijiri medicale”, preciza pe 11 noiembrie 2014, comisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Vaslui.

Potrivit specialiștilor, violul poate fi considerat o crimă. Victima poartă toată viaţa stigmatul violului, iar traumele suferite  sunt atât de puternice încât cu greu pot fi depăşite.

Cele șapte brute care și-au satisfăcut poftele animalice, alături de rudele şi cunoscuţii lor din Văleni au demarat o campanie agresivă de denigrare a fetei, sugerând că ea este ”o depravată” și că ar fi fost de acord cu orgia.

Localnicii din Văleni sunt de partea violatorilor pe care-i consideră băieți buni, niște eroi, forbaliștii satului care au comis și ei doar o ”greșeală a tinereții”.

Indignați de ceea ce se întâmplă în acest caz, mai multe persoane publice din România au demarat o campanie de susținere a tinerei violate și au lansat o petiție online prin care se cere arestarea celor șapte violatori.

Până la ora actuală, petiția online a fost semnată de peste 100.000 de persoane, printre ele numărându-se și fostul Președinte al României, Traian Băsescu.