Justiția din România apără violatorii și încurajează violul. După celebrul caz de la Vaslui cu fata violată de 7 bărbați, un nou caz șochează România din cauza justiției care în loc să-i pedepsească pe autorii violului, arată clemență față de aceștia și îi lasă în libertate. Este cazul a trei tineri din Prahova care au violat o colegă de liceu, punându-i cuțitul la gât și au filmat violul.

Justiția din România nu mai face dreptate. În loc să pedepsească dur și exemplar pe cei care comit violuri, indiferent de vârsta lor, judecătorii români sfidează legile și opinia publică și aplică pedepse extrem de blânde sau chiar îi lasă în libertate.

Judecătoria din Vălenii de Munte a decis pe 8 iunie să-i lase în libertate cu “măsura educativă a asistării zilnice”, pe cei trei tineri care pe 12 noiembrie 2014 au violat cu bestialitate o colegă de liceu.

I-au pus cuțitul la gât, au ținut-o de mâini și de picioare și au violat-o cu bestialitate, timp de trei ore, filmând întreaga scenă. Și pentru această faptă abominabilă, judecătorul de la Judecătoria Vălenii de Munte a decis ca Fabian George Brujbeanu, în vârstă de 17 ani, Andrei Răzvan Radu, în vârstă de 17 ani, şi Dumitru Adrian Ion, în vârstă de 15 ani, să fie lăsați în libertate.

Pe 12 noiembrie 2014, cei trei au violat-o timp de trei ore şi jumătate pe colega lor de la Liceul Tehnologic “Romeo Constantinescu” din oraşul Vălenii de Munte.

După ce fata s-a întâlnit cu Brujbeanu şi a constatat că băiatul cu care corespondase prin mesaje telefonice este coleg de şcoală dintr-un an mai mare, cei doi au plecat la o plimbare, în urma insistenţelor băiatului.

“În timpul în care coresponda cu victima prin mesaje, Brujbeanu Fabian le-a spus coinculpaţilor că persoana vătămată a mai întreţinut raporturi sexuale cu alţi băieţi şi le-a dat de înţeles că toţi trei ar putea avea raporturi sexuale cu ea. Au mers împreună, până au ajuns într-un loc izolat, lângă albia râului Teleajen. Când au ajuns şi inculpaţii Radu Andrei şi Ion Adrian, inculpatul Brujbeanu Fabian s-a prefăcut că nu ştie ce caută ei acolo. Presimţind intenţiile celor trei, persoana vătămată a vrut să plece, însă inculpatul Brujbeanu Fabian a luat-o în braţe, rugând-o să rămână. (Victima – n.r.) l-a refuzat încă o dată, moment în care inculpatul Brujbeanu Fabian a scos un briceag, l-a deschis şi i l-a pus victimei la gât, ameninţând-o că dacă nu rămâne o va omorî“, se arată în rechizitoriul procurorilor.

În timpul violului, unul dintre băieţi a filmat în timp ce ceilalți doi o abuzau pe fată.

“În timp ce Radu Andrei o ţinea de picioare, iar Brujbeanu Fabian avea cuţitul la gâtul acesteia, victima a fost forţată să întreţină un act sexual oral cu inculpatul Brujbeanu Fabian. În timpul actului sexual, inculpatul Brujbeanu Fabian şi-a scos telefonul mobil şi a început să vorbească la telefon cu o altă persoană, chemând-o şi pe aceasta să vină şi să întreţină raporturi sexuale cu victima”, se arată în rechizitoriu.

După trei ore de viol, cei trei tineri au lăsat-o să plece. Fata a ajuns în autogară unde s-a întâlnit cu prietenul ei, căruia i-a povestit că a fost violată.

Victima a mers apoi la poliție și a reclamat violul. Fata a obţinut certificat medico-legal care atestă că avea leziuni traumatice pe trunchi, gât şi membre.

Doi din cei trei agresori au fost iniţial arestaţi preventiv, însă au fost eliberaţi după două luni şi jumătate, în 3 februarie 2015, printr-o decizie a Judecătoriei Vălenii de Munte, care a înlocuit arestul preventiv cu cel la domiciliu.

Cei doi adolescenţi de 17 ani au susţinut în timpul anchetei penale că tânăra a consimţit să aibă relaţii sexuale cu ei, negând orice formă de constrângere asupra sa. În schimb, colegul lor a recunoscut faptele şi le-a declarat procurorilor că în momentul în care fata nu voia să întreţină acte sexuale era ameninţată cu briceagul spunându-i-se: “Vezi dacă taie, că aşa taie şi gâtul”.

Pentru că au planificat și premeditat violul și au amenințat-o că îi taie gâtul, cei trei tineri au fost ”recompensați” de Judecătoria din Vălenii de Munte, cu libertatea.

Fabian George Brujbeanu și Andrei Răzvan Radu au fost „pedepsiţi„ cu “măsura educativă a asistării zilnice pe o durată de şase luni”, în timp ce Dumitru Adrian Ion a primit aceeaşi pedeapsă, dar pe o durată de patru luni. Instanța a mai stabilit și faptul că ei trei violatori trebuie să plătească fetei daune morale de 25.000 de lei.

Tânăra violată de cei trei colegi de liceu a contestat sentinţa Judecătoriei Vălenii de Munte iar primul termen fiind programat pentru 11 septembrie, la Curtea de Apel Ploieşti.