Prezentatorul „Telejurnalului” de noapte de la TVR 1 recunoaște că este un pescar… milostiv. Sâmbătă, pe 29 iunie, de la 21.10, la TVR 1 se vede comedia „Operațiunea Monstrul”.

Așezat sobru, la pupitrul „Telejurnalului”, cu o mină profesionistă, ce pare să indice o persoană cu care se poate discuta despre economia mondială, situația politică sau conflictele din Orientul Mijlociu – nu ai zice că în spatele acestei figuri se ascunde un pescar… sensibil și pasionat. Dar așa este: Mihai Rădulescu este, conform propriei mărturisiri, „cel mai mare iubitor de pește dintre pescari”. Mai exact, cel mai… milostiv.

„Nu doar că-mi place să-l mănânc, în toate felurile posibile – pentru că asta nu-i deloc neobișnuit. Dar atunci când îl prind și-i intră foarte tare cârligul în gură, apelez la profesioniști să-l scoată… Mi-e cam milă să-l țin strâns, se zbate, risc să-l chinui prea tare… Noroc că am avut mereu lângă mine pescari autentici și prieteni adevărați, care nu te lasă la greu…”, declară jurnalistul TVR, asumat, fără pretenții de pescar profesionist. „Cam asta-i diferența între pescarii profesioniști și cei amatori. Unii au povești, ceilalți au… probleme pescărești!”, râde el.

Mihai știe, însă, că nu există în țara noastră niciun alt loc mai potrivit pentru această activitate ca Delta Dunării: „Delta e basmul minunat care-i unește și pe unii, și pe ceilalți. Iubesc Delta, unde am fost de nenumărate ori, în special pentru natura absolut unică. De aceea am dat o fugă și anul acesta, la Sulina, imediat cum s-au ridicat restricțiile de deplasare”, spune el.


În ceea ce privește poveștile… pescărești, Mihai Rădulescu nu se numără printre cei care fac din țânțar armăsar. „Îmi place pescuitul câtă vreme e o activitate antrenantă. Să tragă des și să fie ce-o fi! Nu mă interesează captura-record, „monstrul” pentru care stai ore în șir fără să se întâmple nimic pe apă. O roșioară de o palmă mă bucură la fel de mult ca un somn de câteva kilograme. Mă atrage jocul în sine cu peștele, până ajungi să-l vezi în cârlig”, mai declară prezentatorul „Telejurnalului”.

Dacă pentru Mihai Rădulescu „Operațiunea Roșioara” e la fel de atractivă ca „Operațiunea Somnul”, pentru Toma Caragiu, Octavian Cotescu, Marin Moraru și Ovidiu Schumacher, aventurierii din inima Deltei Dunării, miza e mult mai mare: pentru ei, există „Operațiunea Monstrul” sau nimic! Capodoperă a comediei autohtone, ce a reușit să se mențină în topul preferințelor cinefililor din România și după mai mult de patru decenii de la premiera sa, „Operațiunea Monstrul” se difuzează la TVR 1 sâmbătă, 29 iunie, de la ora 21.10. Seara de sâmbătă este dedicată de TVR 1 blockbuster-ului românesc.