Jurnalistii postului naţional de radio, lansează acuzaţii extrem de grave la adresa actualului director al insttituţiei. Georgică Severin este acuzat de cenzură şi de utilizare a radioului publici pentru promovarea PSD.

Jurnalistii Radio România au emis un comunicat de presă prin care trag un semnal de alarmă asupra a ceea ce se întâmplă în prezent în instituţia naţională de presă.

„Radio Romania, prin toate posturile sale, a devenit tribuna sinistra a celei mai dezastruoase guvernari de dupa Revolutie. Numirea grabita a primului politician care conduce direct Radio Romania a transformat SRR in trust de propaganda a PSD, in conditiile in care mass media din Romania, inclusiv Antena 3 si chiar TVR, sanctioneaza grav derapajele actualei puteri aflate in deriva. Artizanul acestei transformari a SRR in oficina PSD este Georgica Severin, un politician care a reiesit din anonimat pentru a servi slugarnic partidul care nici macar nu l-a mai pus pe liste la ultimele alegeri. Fara timiditati, Georgica a pus mana pe Radio Romania, trust pe care il transforma intr-una dintre multele sale proprietati. Arma principala este, desigur, postul principal – Radio Romania Actualitati, condus de bunul sau prieten si coleg de scoala, Dan Preda, un pesedist care a prestat pentru partid de cate ori a avut ocazia„, se arată în comunicatul de presă al Radio România, remis recentNEWS.ro.

Presa a inceput sa semnaleze gravele derapaje ale postului public si propaganda pesedista a posturilor de radio din portofoliul SRR.

 „Folosindu-se intr-un mod stalinist de sintagma misiunii publice pe care nu o intelege, Georgica Severin si mana sa dreapta, Dan Preda, conduc ostilitatile editoriale ale SRR, sanctionand public orice incercare de revenire a radioului la obiceiurile sale de echilibru. Masurile fiscale haotice propuse de PSD sunt interzise din programe, in timp ce ministrii ironizati de intreaga presa sunt portretizati exemplar in emisiuni. Un exemplu in acest sens este ministrul culturii, Lucian Romascanu, prietenul de comisie a lui Georgica Severin. Dupa un interviu palid, nesemnificativ si cu intrebari comode, acordat unui reporter de la canalul cultural, domnul Dan Preda i-a oferit fostului manager de CanCan o emisiune intreaga, demna de anii 50, realizata de Ruxandra Sararu. O emisiune cadou de o rusine desavarsita pentru o promisiune a domnului ministru care ar urma sa faca niscaivai artificii pentru a plati corespunzator instrumentistii Orchestrei Nationale Radio„, se mai arată în comunicatul de presă.

Prietenia dintre Georgica fara frica si Lucian Romascanu este, de altfel, una declarata public, desi Lucica nu a reusit sa ii ofere, de pe pozitia de sef al comisiei de cultura, Consiliul de Administratie atat de dorit de omul de la Campina.

„Cum PSD-ului nu ii place opozitia, domnul Dan Preda a hotarat sa o difuzeze mai putin, pentru satisfactia imparatului Georgica Severin, cel care i-ar fi promis si postul de director general, atunci cand legea sa va deveni constitutionala. La RRA, propaganda este una de manual, facuta de un om licentiat in meseria cu pricina. Domnul Preda stie sa difuzeze emisiuni despre Lucian Romascanu si Carmen Dan iar cand vine vorba despre opozitie sa o citeze succint doar pentru a marca prezenta la Radio Romania, asa cum cere legea. Datorita slugii sale perfecte, Radio Romania Actualitati a uitat subiecte care au facut inconjurul presei romanesti si internationale, cum ar fi afacerea TelDrum, mentionata in 2 treacat, fara a explica publicului despre ce este vorba. Exemplele sunt zilnice, unele dictate direct de Georgica Severin, altele oferite ofranda de omul sau de incredere de la RRA care isi permite inclusiv sa isi sanctioneze colegii redactori sefi. Probabil de pe viitoarea sa pozitie de director general. In tot acest timp, opozitia tace, fara sa observe derapajele si calea pesedista a SRR„, mai precizează jurnalişii RRA în comunicat.

Jurnalistii stau sa explodeze din cauza umilintelor editoriale si salariale la care sunt supusi.

„Totul se intampla sub copita unui pesedist reciclat al carui trecut nu il recomanda deloc pentru o asemenea functie. Un om care confunda misiunea publica cu propaganda, un politruc care declara rusinos ca nu il intereseaza audientele si jigneste prin comportamentul sau zilnic o institutie cu traditie. Atat a reusit sa faca PSD in aceasta guvernare – un post de radio personal care, in lipsa jurnalismului de calitate, va transforma SRR intr-o companie cu rezultate asemenea CFR, TAROM si altele conduse de comunistii fara fata umana. La aproape 90 de ani, SRR este momentan ingenunchiata!„, concluzionează jurnaliştii.

recentn NEWS.ro îşi manifestă solidaritatea cu jurnaliştii Radio România şi dezaprobă ferm orice formă de cenzură în Radioul Public.