Celebra publicație americană, Tennis World USA acuză Federația Internațională de Tenis că nu se comportă normal și fiersc în dosarul de dopaj al lui Halep.

Dacă jurnalișrii francezi o acuzau pe Halep că a încercat să influențeze autoritățile, jurnaliștii americani sar în apărarea româncei.

Americanii îspun că românca merită să-și cunoască soarta și că ITIA e vinovată de tergiversarea verdictului ce trebuie să fie pronunțat de Sports Resolutions.

“Situația a devenit din ce în ce mai ciudată și nicio sancțiune nu a fost formulată pentru sportiva de 31 de ani, care încă este suspendată și așteaptă vești. Dacă la sfârșitul întregii povești tânăra de 31 de ani ar fi declarată nevinovată, Halep și-ar pierde inutil aproximativ un an din carieră. Gata cu așteptarea, timpul a trecut: Simona Halep merită să știe care va fi soarta ei! Este cu adevărat incredibil că niciuna dintre organizațiile relevante nu a luat o decizie finală cu privire la pedeapsa ei. Dacă Halep a greșit (chiar și cu bună credință), trebuie să plătească, dar măcar trebuie să știe ce, cât și cum. În acest fel, îi iau demnitatea unei sportive care a scris pagini importante din tenisul recent și care a fost vedeta de necontestat a ultimilor 10 ani în circuitul WTA. Simona merită mai mult!”, potrivi publicatiei Tennis World USA.

Potrivit declarațiilor făcute vineri, de Simona Halep pentru Eurosport, avocatul ei i-a spus că un verdict de la Sports Resolutions nu poate veni mai devreme de finalul lunii august.