Haos total în SUA după ce poliţişii au provocat moartea unui bărbat de culoare. Azi, poliţia a mai comis o gafă uriaşă care a înfuriat toată presa internaţională. Au arestat trei jurnaliști de la CNN care transmiteau live de la faţa locului.

Cei trei jurnalişti CNN au fost luați în custodia poliției din Minnesota, în timp ce relatau în direct despre protestele din Minneapolis, locul în care un bărbat de culoare a murit după ce un polițist alb l-a țintuit la pământ timp de mai multe minute stând cu genunchiul pe gâtul lui, potrivit CNN.

Jurnalistul CNN Omar Jimenez a fost arestat, vineri, chiar în timp ce transmitea în direct din mijlocul protestelor din Minneapolis.

Potrivit CNN, jurnalistul a fost luat de polițiști și încătușat deși el s-a identificat clar în fața ofițerilor.

Inițial, a fost luat în custodia poliției doar jurnalistul Omar Jimenez, care era în fața camerei de luat vederi și transmitea live de la locul protestelor din Minneapolis. Ulterior și colegii lui, un producător și un cameraman, au fost încătușați.

Jurnaliştii au fost eliberaţi abia după ce conducerea CNN a discutat telefonic cu Guvernatorul Statului Minnesota care și-a cerut scuze pentru arestarea echipei CNN. Președintele CNN, Jeff Zucker, a vorbit cu guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, care a calificat arestările drept ”inacceptabile”.

Proteste violente au loc în mai multe state din SUA, după ce un bărbat de culoare a murit după ce un polițist alb l-a țintuit la pământ timp de mai multe minute stând cu genunchiul pe gâtul lui.

Trump a vineri trimis Garda Națională pentru a contracara violențele din Minneapolis, în a treia zi confruntări între forțele de ordine și protestatari.