Filmările audițiilor pe nevăzute la „Chefi la cuțite” sunt cu siguranță una dintre cele mai interesante perioade pentru jurați, care, pe lângă degustarea farfuriilor și pronosticurile pe care le fac cu privire la autorii lor, se întâlnesc la finalul jurizării cu personaje care mai de care mai interesante.

Fie că sunt bucătari profesioniști sau nu, fie că sunt gospodine simpatice care vor să arate că anii petrecuți în bucătăriile de acasă le-au făcut să aducă pe bandă farfurii simple, dar gustoase, fie că vin din România sau de peste hotare, concurenții de la „Chefi la cuțite” dau naștere mereu unor momente emoționante sau foarte haioase.

Așa se face că la filmările care sunt acum în toi, chefii au uneori parte și de lecții de limbi străine.

Un concurent venit de la Chișinău a ținut să precizeze că îi place să gătească cu sos „țiriachi” și că printre legumele cu care lucrează foarte des se numără și „bostăneii”.

Cu ochii cât cepele, cei trei chefi au început să râdă, neînțelegând la ce se referă concurentul. Ușor, ușor, au elucidat însă și misterul din spatele cuvintelor care făceau referire la sosul teriyaki, foarte folosit în bucătăria japoneză, și la dovlecei.

„O să învățați o limbă străină cu mine dacă mă treceți mai departe”, a încercat să-i convingă simpaticul concurent.

Dacă va trece în etapa următoare rămâne însă de văzut în noul sezon „Chefi la cuțite” de la Antena 1.