Jurizarea pe nevăzute a continuat marți seară la „Chefi la cuțite” cu noi farfurii și reacții cu savoare. Jurații au avut parte de delicii în farfurie, așa cum a fost desertul cu ciocolată belgiană care i-a lăsat fără cuvinte, la preparate tradiționale românești, așa cum a fost bulzul simpaticei coane Mița.

Reacțiile au fost și ele pe măsură, astfel că chefii Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au degustat, au cântat și au fost și generoși în acordarea cuțitelor.

Cătălina Amarghioalei are 29 de ani, este din Iași și a venit în concurs decisă să câștige. Vrea să-i demonstreze mamei sale că are talent și că poate reuși să-i convingă pe chefi să îi dea votul lor de încredere. Cătălina a gătit o supă de iepure curry și a plecat de la jurizare cu ochii în lacrimi de fericire. „Felicitări, bravo!”, i-a transmis chef Florin, iar cuțitele le-a primit de la chef Sorin, favoritul său.

Mircea Farcaș, un sibian de 22 de ani care trăiește în Brașov a mizat pe o rețetă cu piept de rață și, deși la jurizare a fost mai mereu cu ochii în acrimi pentru că a povestit despre faptul că a crescut fără tată, pe care nu l-a cunoscut, iar mama sa a murit acum câțiva ani, a încheiat seara cu motive de bucurie: a primit cuțitele pentru o farfurie bine lucrată și gustoasă. După 26 de ani de locuit în Italia, Felicia Tucă s-a întors în România.

E ardeleancă și a ales să gătească un gulaș în pâine, preparat care i-a făcut pe jurați să se contrazică: „Aici e o tocăniță de ce vrei tu”, a susținut chef Bontea, în vreme ce chef Dumitrescu i-a atras atenția: „E gulaș. Soacră-mea e unguroaică”. Chefii s-au contrazis, dar Felicia a avut de câștigat pentru că a fost acceptată în etapa următoare. Și Mihai Costandache, un brăilean care și-a făcut apariția într-o ie populară, a fost trecut mai departe în concurs. Este brăilean și solist de muzică populară. Rețeta propusă de el însă n-a fost una tradițională, ci exotică: creveți black tiger cu fistic. Chef Bontea nu a fost convins, în vreme ce chef Scărlătescu a văzut ceva interesant în platingul lui, și anume dorința de perfecțiune, iar chef Dumitrescu i-a mai dat o șansă. Mihai găteste în special pentru mama lui, imobilizată la pat de 15 ani. Este bolnavă, dar de la ea a preluat pasiunea pentru gătit, iar acum o îngrijește cât de bine poate.

Daniel Lixandru e inginer, dar marți seara la Antena 1 a arătat că deține tehnica gătitului cu pasiune: a plecat acasă cu trei cuțite și aprecierea juraților. Aceștia nu se așteptau să găsească porumbel în farfurie, astfel că au conchis: „E altceva.” Tot trei cuțite a luat și Octavian Manole, un tânăr de 29 de ani care de jumătate de an lucrează ca bucătar. A mizat pe un desert cu ciocolată care i-a dat gata pe chefi: aceștia au fost de-a dreptul cuceriți de gustul fin și unic al preparatului, încât nu au stat mult pe gânduri când l-au trecut mai departe și chiar au lăsat să se înțeleagă că fiecare dintre ei și-l dorește în echipa pe care urmează să și-o facă. Octavian a povestit că s-a școlit în ale gătitului în Franța, iar de la sora sa care este ciocolatier în Belgia a deprins secretul desertului perfect. „Chefi la cuțite” a fost unul dintre momentele lui de glorie, cu siguranță. „Am prezentat știri din sport la Alfa Ploiești, am lucrat în bancă, am învățat 9 luni la școala de bucătari în Franța”, a povestit el. „Ne-ai stins lumina, mai, băiatule, felicitari”, i-a spus la final chef Scărlătescu.

Umorul a avut un nume marți seara la „Chefi la cuțite”: coana Mița. Pe numele ei Tătaru Maria, aceasta este o simpatică doamnă de 60 de ani, o mai veche cunoștință a chefilor, din show-urile cu nea Mărin. Pe lângă faptul că are mult umor, coana Mița a reușit să destindă atmosfera din platou și nu a stat pe gânduri când a trebuit să le dea replica chefilor. Coana Mița a arătat că are carismă, că are mereu câte un banc la îndemână, iar mancarea ei a fost tot ce nu se așteptau chefii să vadă: bulz cu brânză de burduf și unt făcute în casă de soțul ei și cârnați preparați chiar de ea. Surpriza a fost una de proporții pentru chefi atunci când au ridicat cele trei capace, dar gustul i-a convins: au votat DA, fără să știe cine se află în spatele ușilor. Coana Mița este patroană de pensiune și vine din satul Simon, comuna Bran, județul Brașov, este căsătorită și are trei copii. „V-am auzit tot ce-ați vorbit”, le-a spus aceasta juraților întrând în scenă. O femeie dintr-o bucată, i-a luat peste picior pe chefi, astfel că s-a râs cu lacrimi în platou.

ciocolata belgiana