Judecătorul Stan Mustață, magistratul care a fost săltat de DNA înainte de ajudeca dosarul lui Dan Voiculescu a murit, miercuri noapte, în urma unui infarct miocardic. Soţia judecătorului susţine că Stan Mustață a fost omorât pentru a fi redus la tăcere.

Moarte suspectă a judecătorului Stan Mustaţă care fusese interceptat de DNA când discuta cu apropiaţi despre dosarul lui Vociulescu şi în care spunea că nu există probe şi că nu are pe ce să îl condamne.

Soţia judecătorului a dezvăluit miercui noapte, în direct la emisiunea „Sinteza zilei” de la Antena 3, că Stan Musaţă a fost mutat în urmă cu câteva zile, în plină noapte, de la Penitenciarul Rahova la cel de la Giurgiu, penitenciar de maximă siguranţă şi că pe drum judecătorului i s-a făcut rău şi a început să vomite.

Eu vreau să spun, pentru omul acesta trebuie să se facă dreptate a intrat nevinovat, a fost luptă între doi coloşi şi el a fost victimă colaterală. Nici măcar nu i-au dat şansa să vină vream să facă dreptate ultimul act nenorocic şi necugetat pe care l-au făcut a fost atunci când l-au luat de la rahova, au venit peste el la două noaptea mascaţii şi au i-au spus ‘Mustață, scoală-te că te ducem la Penitenciarul Giurgiu, penitenciar de maximă siguranță, unde se duc numai cazurile disciplinare.’ Și el a spus: ‘N-am făcut nimic! De ce mă luați?’ Și l-au luat și pe tot drumul a vomat în continuu. Și când a ajuns acolo nu a putut să mai meargă. Când am vorbit cu el mi-a spus: ‘Elena, vor să mă omoare!’ L-au dus la spital şi au spus probabil doctorii de acolo că nu are ce să caute la penitenciar că nu a făcut nimic, niciun act disciplinar, şi atunci în 2 zile i-au făcut actele şi l-au mutat din nou la Rahova bolanv aşa cum era. Avocatul a făcut cerere şi s-a adus la Adminsitraţia Penitenciarelor şi l-a întreb pe Director care este cauza pentru care a fost mutat la acel penitenciar, şi acesta i-a zis ce vă mai interesează cauza că s-a rezolvat, a fost adus la Jilava, nu mă mai întrebaţi, căutaţi aoclo în lege şi o să găsiţi unul din motive. După care i-a fost din ce în ce mai rău, l-au dus la spital şi de acolo i-au spus că trebuie dus la un spital de stat. L-au dus la Sfântul Ioan unde i-au aplicat nişte catetere pentru dializă şi i-au distrus picioarele. De la Sf. Ioan l-au dus în penitenciar unde era cu picioarele ferfeliţă şi pline de bandaje. Apoi l-au dus la Spitalul Carol Davila unde l-au operat şi i-au pus un cateter de calitate şi apoi a fost pus la dializă şi la două ore a făcut infarct şi a cedat, s-a terminat cu viaţa lui Stan Mustaţă. A fost un om care a luptat toată viaţa pentru dreptate şi a făcut doar fapte bune pentru toţi cei din jurul lui” a mărturisit Elena Mustaţă la Antena 3, sfâşiată de durere.

Judecătorul Stan Mustaţă, condamnat pe 11 mai 2016, la 8 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru o presupusă luare de mită, suferea de cancer şi insuficienţă renală cronică.

Avocata judecătorului Stan Mustață, Lorette Luca, a spus la „Sinteza zilei” că deși era grav bolnav, sistemul a reușit pedeapsa supremă pentru că a refuzat să-l condamne pe profesoru Dan Voiculescu în lipsa unor probe.

„Se pare că, până la urmă, sistemul a reușit pedeapsa supremă pentru judecătorul care a refuzat să-l condamne pe Dan Voiculescu fără probe. Deși am clamat de fiecare dată diagnosticul medical acut al domnului judecător Mustață, se pare că totuși nu a impresionat pe nimeni. Lipsa de umanism a dreptului penal român este evidentă, a magistraților care cred că dorm liniștiți în seara aceasta și care au înțeles să-l condamne la o pedeapsă privativă de 10 ani pe un om foarte bolnav”, a spus avocata Lorette Luca.